Comitetul Executiv al FRF nu a votat demiterea membrilor CCA, aşa cum a cerut Steaua

Comitetul Executiv al FRF, întrunit joi, nu a votat demiterea membrilor CCA, aşa cum a solicitat conducerea FC Steaua, în urma greşelilor de arbitraj de la meciul cu Astra Giurgiu, au declarat pentru MEDIAFAX surse de la Casa Fotbalului.

102 afișări
Imaginea articolului Comitetul Executiv al FRF nu a votat demiterea membrilor CCA, aşa cum a cerut Steaua

Comitetul Executiv al FRF nu a votat demiterea membrilor CCA, aşa cum a cerut Steaua (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a cerut schimbare tuturor membrilor CCA, dar nu s-a spus la vot această solictare. Membrii Comitetului Executiv au decis ca preşeduintele CCA, Kyros Vassaras, să prezinte, la viitoarea şedinţă a forului, un raport al activităţii comisiei în turul campionatului trecut şi în pauza competiţională din iarnă un alt raport, după meciurile din acest sezon.

Preşedintele executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat, joi, că în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal nu s-a votat dacă pleacă sau nu Kyros Vassaras de la conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor şi că Valeriu Argăseală a prezentat "o informare pertinentă" asupra arbitrajului.

"Nu s-a votat dacă pleacă sau nu Vassaras. Domnul Argăseală a avut o informare pertinentă din punctul meu de vedere asupra arbitrajului. Iar eu am spus că acela este punctul de vedere strict al FC Steaua, pentru că am fost mandatat de colegii din Adunarea Generală a LPF să avem alt punct de vedere. Deci nimic ieşit din comun", a afirmat Prunea.

În ceea ce priveşte situaţia centralului Sebastian Colţescu şi a restului brigăzii de la meciul Astra Giurgiu - Steaua, din etapa a VI-a a Ligii I, arbitri criticaţi pentru greşelile comise la acel joc, Florin Prunea a spus că nu s-a discutat despre eventuale sancţiuni. "Nu este problema noastră. La această problemă poate răspunde domnul Vassaras. Nu s-a discutat nimic despre sancţiuni împotriva arbitrilor", a precizat el.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că a fost modificată componenţa Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) precum şi numărul membrilor. "Singurul lucru care s-a discutat la nivel de CCA a fost creşterea numărul de membri de la cinci la şapte. Sunt trei membri noi, Eduard Dumitrescu, Zoltan Szekely şi Liviu Ciubotariu, iar Cornel Sorescu va face un pas înapoi", a explicat Burleanu.

FC Steaua a solicitat, la 13 august, Federaţiei Române de Fotbal, prin intermediul LPF, introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv, în care să se supună la vot demiterea membrilor Comisiei Centrale a Arbitrilor şi scoaterea din arbitraj a brigăzii de la partida cu Astra Giurgiu.

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă, la 12 august, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), de formaţia Astra Giurgiu, într-un meci din etapa a VI-a, acesta fiind primul eşec al "roş-albaştrilor" în actualul sezon al Ligii I. În acea partidă, arbitrul Sebastian Colţescu a anulat trei goluri marcate de Steaua, două în prima repriză şi unul în partea secundă. La primul gol reuşit de Papp, centralul a dictat fault în atac la fundaşul stelist asupra lui Junior Morais, la reuşita lui Popa a dictat poziţie de ofsaid la Hamroun, iar la golul înscris de Tade a fluierat din nou ofsaid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici