Componenţii loturilor de seniori de la kaiac canoe, depistaţi pozitiv cu Meldonium

Toţi componenţii loturilor de seniori de la kaiac canoe, inclusiv cei calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, au fost depistaţi pozitiv cu Meldonium, anunţă TVR.

1844 afișări
Imaginea articolului Componenţii loturilor de seniori de la kaiac canoe, depistaţi pozitiv cu Meldonium

Componenţii loturilor de seniori de la kaiac canoe, depistaţi pozitiv cu Meldonium

Este vorba nu numai de componenţii celor patru bărci care ar fi urmat să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Rio, ci de toţi componenţii loturilor feminine şi masculine de seniori. Pe lângă canotori, a fost depistată pozitiv şi atleta Daniela Stanciu, calificată la JO 2016 la săritura în înălţime.

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, spune că vestea reprezintă o veritabilă "tragedie" şi că va fi demarată o anchetă în regim de urgenţă pentru a se afla cum au ajuns sportivii în posesia medicamentului interzis.

"În afara celor doi prinşi anterior, mai sunt alţi şapte sportivi calificaţi la Rio din lotul de kaiac canoe care au fost depistaţi pozitiv cu meldonium. Este o tragedie pentru sport şi o veste dezarmantă. Vom demara o anchetă, pentru că noi credem că sunt oameni din anturajul sportivilor care le furnizează acest medicament", a declarat Ioan Dobrescu, citat de TVR.

Cazul componenţilor lotului de seniori de la kaiac canoe nu este singular în România. Pe lângă aceştia, Mirela Lavric (atletism), Mihai Donisan (atletism), Claudia Ştef (atletism), Eva Tofalvi (Biatlon) şi, după vestea primită joi, Lucian Bute, fostul campion mondial al versiunii WBC la categoria supermijlocie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici