Condamnare prelungintă: Oscar Pistorius a primit 13 ani şi cinci luni de închisoare pentru uciderea iubitei sale

O instanţă din Africa de Sud a decis, vineri, să-i prelungească sentinţa fostului campion paralimpic Oscar Pistorius, acesta urmând să execute 13 ani şi cinci luni de închisoare pentru uciderea iubitei sale, informează BBC News Online.

596 afișări
Imaginea articolului Condamnare prelungintă: Oscar Pistorius a primit 13 ani şi cinci luni de închisoare pentru uciderea iubitei sale

O instanţă din Africa de Sud a prelungit condamnarea la închisoare a lui Oscar Pistorius

Iniţial, Pistorius fusese condamnat la şase ani de închisoare, însă judecătorii au considerat că această pedeapsă este prea mică, prelungindu-i condamnarea la 13 ani şi cinci luni de închisoare.

Fostul campion paralimpic a fost găsit vinovat pentru omucidere, după ce a împuşcat-o de patru ori pe iubita sa, Reeva Steenkamp. Crima a avut loc pe 14 februarie 2013, iar Pistorius a spus că a confundat-o cu un hoţ.

El a fost transferat în 2016 într-o închisoare special dedicată persoanelor cu handicap.

În trecut, Oscar Pistorius a câştigat şase medalii de aur la Olimpiada Paralimpică şi a devenit primul atlet cu picioarele amputate care a participat la o Olimpiadă de Vară, la Londra în 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici