Conflict Iordănescu-Reghecampf pe tema jucătorilor convocaţi la naţională

Selecţionerul Anghel Iordănescu şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf sunt în conflict cu privire la jucătorii echipei Steaua care vor fi chemaţi la echipa naţională pentru turneul din această iarnă, de pregătire a turneului final al Campionatului European din Franţa.

334 afișări
Imaginea articolului Conflict Iordănescu-Reghecampf pe tema jucătorilor convocaţi la naţională

Conflict Iordănescu-Reghecampf pe tema jucătorilor convocaţi la naţională (Imagine: Alexandru Hojda)

Iordănescu a afirmat că nu va face nicio concesie clubului Steaua în privinţa fotbaliştilor pe care îi va convoca pentru turneul de pregătire, în timp ce Reghecampf a precizat că nu va permite celor mai buni jucători ai săi să meargă la acţiuni ale primei reprezentative care nu sunt în calendarul FIFA.

"Din punctul meu de vedere, şi nu este vorba aici de conducerea federaţiei, cred că este obligaţia cluburilor să dea jucătorii la echipa naţională, pentru că este o hotărâre a Comitetului Executiv şi nu cred că se poate glumi cu asta. Este obligaţia cluburilor să pună jucătorii la dispoziţia echipei naţionale. Nu eu am hotărât, a hotărât Comitetul Executiv. Eu cred că se face prea mult tam-tam pe această chestiune. Orice antrenor îşi doreşte să ajungă la echipa naţională, ştiu precis că şi antrenorul de la Steaua îşi doreşte ca el personal să ajungă antrenorul echipei naţionale. Sunt convins că nu poate să interzică vreunui jucător de la Steaua să vină la echipa naţională. Selecţia pentru Campionatul European începe cu primul cantonament al echipei naţionale. Dacă cei de la Steaua nu vor să lase jucătorii la echipa naţională, să nu-i lase!", a declarat Iordănescu, la Digi Sport. 

Acesta a continuat: "Eu înţeleg că celelalte cluburi vor pune jucătorii la dispoziţia echipei naţionale. Nu are rost să comentez ce spune domnul Reghecampf. Am cerut federaţiei ca aceste jocuri să se desfăşoare sub titulatura de naţionala României. Avem o arie de selecţie foarte restrânsă, încercăm să forţăm anumiţi jucători să promoveze şi ca atunci când ajungem la Euro să nu tremurăm în faţa Franţei, să nu avem emoţii peste măsură că un jucător tânăr îmbracă pentru prima dată tricoul naţionalei la Euro. Îi luăm pe toţi cei pe care considerăm că avem nevoie de ei pentru acest turneu".

În replică, Reghecampf a intervenit şi a precizat că este convins că jucătorii săi nu vor să meargă la echipa naţională şi că nu o să permită să i se ia în timpul pregătirii cei mai buni fotbalişti.

"Atunci să vină nea Puiu să antreneze el Steaua şi mă duc eu la echipa naţională şi îi iau eu toţi jucătorii, să vadă ce se întâmplă. Nu mă interesează să vorbesc cu domnul Iordănescu deocamdată, dacă nici el nu doreşte. Şi o să vedeţi că jucătorii nu o să-şi dorească să meargă la echipa naţională, pentru că e mai important pentru ei să joace patru luni la Steaua, decât să joace trei meciuri la naţională sau, sperăm, mai multe. Eu îmi doresc o întâlnire şi o discuţie cu antrenorul echipei naţionale, ca fotbalul românesc să aibă de câştigat, dar nici nu o să permit ca în timpul cantonamentului să mi se ia jucătorii cei mai importanţi, iar noi să nu putem să ne antrenăm şi să facem ce trebuie în perioada de pregătire. Să oprească campionatul că nu mai avem nevoie de campionat şi toţi antrenorii şi jucătorii o să lucrăm pentru domnul Iordănescu, să pregătim jucătorii pentru Campionatul European. Dacă există o hotărâre a Comitetului Executiv al FRF, noi o putem ataca. Pentru că nu este o dată UEFA, nu este o dată oficială, iar cluburile trebuie să beneficieze de toţi jucătorii. Nu cred că jucătorii vor fi selecţionaţi în funcţie de turneul pe care îl face domnul Iordănescu în această iarnă, ci datorită prestaţiilor de la club şi formei pe care o arată meci de meci. Dacă dânsul ne dă o hârtie scrisă că toţi jucătorii de la Steaua care vor merge vor participa şi la Campionatul European, e foarte bine. Dar nu cred că va putea face acest lucru. Obiectivul clubului Steaua este să câştige campionatul şi să se califice în grupele Ligii Campionilor, iar pentru acest lucru avem nevoie de toţi jucătorii în perioada de pregătire. Respectăm datele UEFA şi acţiunile oficiale ale echipei naţionale. Dar când echipa naţională face peste noapte aceste lucruri, noi nu suntem obligaţi să intrăm în acest joc. Îmi doresc să mă întâlnesc cu dânsul şi să rezolvăm această problemă", a afirmat Reghecampf.

Echipa naţională are programat în această iarnă, între 24 ianuarie şi 6 februarie, un turneu în care va disputat câteva amicale, care se suprapune cu perioada de pregătire a formaţiilor de club. Locul în care prima reprezentativă va desfăşura cantonamentul nu este stabilit încă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici