Constantin Dumitriu este noul preşedinte al FR Şah

Constantin Dumitriu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Şah, el fiind ales în cadrul Adunării Generale ordinare ce a avut loc, sâmbătă, la Bucureşti.

310 afișări
Imaginea articolului Constantin Dumitriu este noul preşedinte al FR Şah

Constantin Dumitriu este noul preşedinte al FR Şah (Imagine: Mediafax Foto)

Dumitriu a obţinut 91 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Dan Radu Zătreanu, a fost votat de 65 de participanţi la AG. Două voturi au fost anulate.

"Funcţia reprezintă o responsabiltate maximă pentru mine, pentru că şahul nu are un suport material pentru desfăşurarea activităţii. Este un sport sărac, va fi foarte greu să atrag sponsori. Primul punct de care mă voi ocupa este să introduc opţional şahul în şcoli. Am discutat cu ministrul Funeriu şi sper să îl implementăm cât mai curând. Sunt în discuţii cu Parlamentul European pentru găsirea unei soluţii în ceea ce priveşte şahul, pentru că în mandatul precedent am fost europarlamentar din partea PDL. Mi-am activat relaţii din mandatul de europarlamentar şi voi încerca să susţin o lege a sportului european, şi a şahului în particular", a declarat noul preşedinte al FR Şah.

Constantin Dumitriu a fost vicepreşedintele FR Şah, în perioada 2006-2010, în timpul mandatului de preşedinte al lui Ion Şerban Dobronăuţeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici