Constantin Popovici şi Cătălin Preda au făcut spectacol la concursul de sărituri în apă de la Oslo

Săritorii Constantin Popovici şi Cătălin Preda s-au clasat pe primele două locuri la concursului de sărituri în apă de la mare înălţime, Red Bull Cliff Diving de la Oslo, din weekend.

1728 afișări
Imaginea articolului Constantin Popovici şi Cătălin Preda au făcut spectacol la concursul de sărituri în apă de la Oslo

Sursa foto: profimedia

Clădirea Operei din Oslo şi-a făcut debutul ca locaţie pentru evenimente sportive, odată cu organizarea primei ediţii a concursului de sărituri în apă de la mare înălţime, Red Bull Cliff Diving, în cadrul căruia sportivii au sărit de pe platforma aflată la 27m înălţime.

În capitala Norvegiei, evenimentul Red Bull Cliff Diving de pe Opera din Oslo a fost unul românesc. Asta pentru că sportivul Constantin Popovici s-a clasat pe locul întâi, iar Cătălin Preda pe locul al doilea. A fost pentru prima dată când Oslo a găzduit un eveniment sportiv în celebra sa locaţie.

Cu un început greoi în prima rundă de vineri, Cătălin Preda şi-a revenit sâmbătă după-amiază cu precizia şi fineţea care l-au propulsat pe prima poziţie la prima oprire Red Bull Cliff Diving din acest sezon, în iunie, în Saint-Raphaël. ”Vineri, vremea m-a surprins, însă sunt fericit că sâmbătă mi-am revenit,” a explicat Preda pe scurt evoluţia sa în Oslo, ”E cu siguranţă un boost de încredere!”

Constantin Popovici a fost, de asemenea, într-o formă excepţională, iar ultima lui săritură a decis clasamentul competiţiei. ”A fost un concurs între Cătălin, Gary şi cu mine şi mă bucur că am câştigat. Mai mult de atât, sunt impresionat de public şi de cum a arătat totul de la înălţime. E locul meu preferat de până acum.”

Gary Hunt, legenda cliff diving-ului, care reprezintă Franţa din acest an, a fost uimit de platforma cu o lungime de 30m, cea mai lungă din istoria cliff diving-ului, care se întinde de pe acoperişul Operei din Oslo. ”Aceasta nu e o platformă, este o pistă. E impresionantă şi-o poţi vedea de foarte departe,” a spus Gary, care a ocupat locul al treilea la Oslo Exhibition.

”Locaţia a fost grozavă. Nu m-am aşteptat să fie atât de multă lume. Sper că vom reveni aici!”

Acesta a fost primul eveniment sportiv de la Opera din Oslo şi chiar dacă nu s-au acordat puncte în clasament, din cauza restricţiilor de călătorie, care au transformat etapa într-una demonstrativă, evenimentul a fost la fel de palpitant, iar norvegienii care au venit să se bucure de el au avut ocazia să îi cunoscă pe cei mai talentaţi sportivi ai acestei discipline.
Următoarea etapă din acest sezon va avea loc la Mostar, în Bosnia şi Herţegovina, unde 12 săritori şi 12 săritoare vor relansa competiţia, odată cu reîntoarcerea Seriei Mondiale pe celebrul pod Stari Most, pentru al şaselea sezon la rând, pe 28 august.

Rezultate - Red Bull Cliff Diving Exhibition Oslo

Constantin Popovici România – 406.00 puncte
Cătălin Preda România – 403.70
Gary Hunt Franţa – 376.55
Carlos Gimeno Spania – 339.20
Michal Navratil Cehia – 297.05
Matthias Appenzeller Elveţia – 296.50
Alain Kohl Luxemburg – 266.60
Manuel Halbisch Germania – 247.45
Jean-David Duval Elveţia – 203.90

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici