Contra: Mi-a fost frică după 1-0 că ne vom prăbuşi, dar am avut o reacţie extraordinară

Selecţionerul naţionalei României, Cosmin Contra, şi-a lăudat jucătorii după succesul obţinut, sâmbătă, scor 2-1, contra Israelului, chiar dacă gazdele reuşiseră să deschidă scorul în minutul 60.

396 afișări
Imaginea articolului Contra: Mi-a fost frică după 1-0 că ne vom prăbuşi, dar am avut o reacţie extraordinară

Contra: Mi-a fost frică după 1-0 că ne vom prăbuşi, dar am avut o reacţie extraordinară

"Eu cred că a fost o primă repriză pe care am controlat-o. Am avut o singură sincopă, la lovitura de cap a lui Ben Haim. Am avut şi două mari ocazii, prin Budescu şi Keşeru. Ei au intrat bine în repriza a doua, dar după înscrierea golului au pierdut din viteză. Jocul s-a schimbat complet de la intrarea celor trei (n.r. - Stanciu, Mitriţă şi Ţucudean), am dat două goluri, am atacat în continuare. Israel e o echipă bună, pe care în ultimul timp nu reuşisem s-o batem. Îi felicit pe băieţi!", a declarat Contra, la Pro-X.

Contra a dezvăluit, apoi, ce le-a cerut jucătorilor la pauză: "Le-am spus să nu ne relaxăm, să încercăm să intrăm mai bine decât am făcut-o în prima repriză, dar am făcut-o cu totul invers. Sunt lucruri pe care le vom discuta, pentru că am pierdut un pic ordinea în teren. Ei au făcut acele schimbări şi nu am ştiut să răspundem".

Selecţionerul a apreciat evoluţia fundaşilor, mai ales pe cea a lui Nicuşor Bancu: "Am văzut o îmbunătăţire pe plan defensiv pentru Bancu şi nu mi-a fost frică să-l bag. Defensiva a jucat un meci foarte bun, Bancu a făcut un meci bun şi mă bucur pentru asta. Mă bucur că au debutat doi-trei jucători. Avem lot bun, echilibrat, cu jucători tineri".

Marţi, naţionala României va întâlni Suedia, de la 21:30, într-un nou meci amical, programat pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova.

"Sper să-mi revină vocea până marţi. Îi felicit pe jucători! În general, România tinde să piardă când primeşte gol prima. Sunt şi lucruri pozitive, şi lucruri negative. Suntem pe un drum bun, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă caldă. Important este să avem acelaşi spirit. Mi-a fost frică după 1-0 că ne vom prăbuşi, dar am avut o reacţie extraordinară", a mai spus Contra.

Echipa naţională de fotbal a României a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), selecţionata similară a Israelului, într-un meci de pregătire disputat la Netanya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici