Copil îl învinge pe Gombos şi România conduce Slovacia, cu 1-0: Mă bucur că într-o zi în care nu am jucat cel mai bun tenis al meu am adus un punct României

Tenismenul Marius Copil, locul 180 ATP, l-a învins, vineri, cu scorul de 7-6 (5), 6-7 (6), 6-4, 7-6 (10), pe Norbert Gombos, locul 126 mondial, în primul meci al întâlnirii România - Slovacia, contând pentru calificarea în play-off-ul Grupei Mondiale a Cupei Davis.

96 afișări
Imaginea articolului Copil îl învinge pe Gombos şi România conduce Slovacia, cu 1-0: Mă bucur că într-o zi în care nu am jucat cel mai bun tenis al meu am adus un punct României

Copil îl învinge pe Gombos şi România conduce Slovacia, cu 1-0 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Copil s-a impus după un meci de trei ore şi 50 de minute. Românul a revenit în setul al patrulea de la scorul de 2-5 la ghemuri şi de la 2-5 în tie-break. Totodată el a salvat mai multe mingi de 2-2 la seturi.

Al doilea meci al zilei de vineri va fi între Adrian Ungur, locul 199 ATP, şi Martin Klizan, locul 38 ATP.

Sâmbătă, de la ora 15.00, la Mamaia, va avea loc meciul de dublu Florin Mergea/Horia Tecău - Andrej Martin/Igor Zelenay. Echipele pentru acest meci de dublu pot fi însă schimbate cu o oră înainte de meci.

În ultima zi a întâlnirii, duminică, Marius Copil îl va întâlni pe Martin Klizan, de la ora 11.30, iar Adrian Ungur va juca împotriva lui Norbert Gombos.

Întâlnirea dintre România şi Slovacia se desfăşoară la Club Idu din staţiunea Mamaia.

Echipa care va câştiga întâlnirea se va califica în play-off-ul pentru Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.

Copil: Mă bucur că într-o zi în care nu am jucat cel mai bun tenis al meu am adus un punct României

Tenismanul Marius Copil a declarat, vineri, după ce l-a învins pe slovacul Norbert Gombos în primul meci al întâlnirii de Cupa Davis de la Mamaia, că se bucură că a adus un punct României într-o zi în care nu a jucat la cel mai bun nivel, deoarece încă are dureri la picior.

"Nu am avut încredere în mine de la început. Am făcut o pauză pentru că am avut dureri la picior. Şi încă mai am. Mă bucur că într-o zi în care nu am jucat cel mai bun tenis al meu am adus un punct României. În tie-break am început să joc mai bine, când am fost condus, şi mă bucur că am adus victoria. Mă bucur că nu a trebuit să mai jucăm încă un set. Nu e uşor să joci când e căldură mare, dar mie îmi place să joc când e cald, când sunt condiţii grele", a spus Copil la TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici