Copilotul de raliuri Adrian Berghea a murit la vârsta de 46 de ani

Copilotul de raliuri Adrian Berghea, campion naţional alături de Constantin Aur şi Dan Gîrtofan, a încetat din viaţă la vârsta de 46 de ani, anunţă Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS), într-un comunicat de presă remis miercuri.

6406 afișări
Imaginea articolului Copilotul de raliuri Adrian Berghea a murit la vârsta de 46 de ani

Copilotul de raliuri Adrian Berghea a murit la vârsta de 46 de ani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"FRAS este alături de întreaga comunitate automobilistică şi de familia celui care a fost Adrian Berghea, stins din viaţă la doar 46 de ani după o nedreaptă luptă cu cancerul. Cu o carieră impresionantă în motorsport, ce a culminat cu obţinerea a două titluri de campion absolut în calitate de copilot şi numeroase participări internaţionale, Adrian Berghea este considerat unul dintre cei mai de succes copiloţi ai României din istorie. De-a lungul carierei, el i-a avut în stânga sa printre alţii pe Constantin Aur şi Dan Gîrtofan, alături de care a obşinut cele mai mari succese sportive. Adrian Berghea şi-a dedicat întreaga viaţă pasiunii pentru motorsport, perfomanţă şi educaţie, fiind în ultima perioadă instructor în cadrul Şcolii de Pilotaj Defensiv Titi Aur", se menţionează în comunicatul citat.

Berghea a fost campion grupa N pe Ford Escort RS Cosworth în 1995, campion Cupa Nova şi Clasa H3 în 1998, campion naţional absolut alături de Constantin Aur pe un Mitsubishi Evo 9 în 2006 şi campion naţional absolut alături de Dan Gîrtofan pe un Subaru Impreza N12 în 2007.

În 2003 a participat la Campionatul Mondial de Raliuri, iar în 2012 a fost copilot recunoaşteri în Campionatul Mondial, etapele de la Monte Carlo, Suedia, Portugalia, Argentina, Finlanda şi Grecia.

Anul trecut, Adrian Berghea a ocupat locul 3 la Raliul Braşovului alături de Dan Gîrtofan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici