Copos refuză propunerea CS Rapid: Să ia stadionul acasă să crească găini şi alte orătănii pe el

Acţionarul majoritar George Copos a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că refuză propunerea CS Rapid, conform căreia echipa de fotbal poate juca pe Giuleşti în etapa a IV-a dacă achită 150.000 de lei până la 13 august, transmiţând clubului sportiv să ia stadionul acasă pentru a creşte găini.

123 afișări
Imaginea articolului Copos refuză propunerea CS Rapid: Să ia stadionul acasă să crească găini şi alte orătănii pe el

George Copos (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am fost şi am făcut punctajul, datoria noastră totală pentru utilităţile la stadion, la data de 30 iunie, era de 121.000 de lei. Atât şi niciun leu mai mult. Ni s-a raportat acest lucru în scris. Nu înţeleg de ce ei propun acum să achităm 150.000 de lei. Atunci să ia stadionul acasă, să-l ia să crească găini şi alte orătănii pe el", a spus oficialul rapidist.

Copos susţine că ar fi de acord totuşi cu plata sumei de 150.000 de lei, dar 30.000 din aceasta să reprezinte o sponsorizare pentru orice secţie din cadrul CS Rapid. "Noi suntem gata să plătim 150.000 de lei, 121.000 de lei datoria şi 30.000 sponsorizare. Dacă se doreşte să facem o sponsorizare de 30.000 să ne spună unde, la secţia de lupte, la baschet, la oină... noi suntem de acord. Dar datoria se încheie aici", a explicat George Copos.

Acţionarul majoritar a menţionat că Rapid va disputa partida de pe teren propriu cu Concordia Chiajna, din cadrul etapei a IV-a a Ligii I, pe stadionul stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti. "Meciul cu Chiajna îl vom juca la Piteşti. Primarul ne-a invitat să jucăm la acolo, iar noi suntem oameni serioşi", a precizat el.

George Copos susţine că SC FC Rapid SA este dispusă să preia în concesiune stadionul "Giuleşti-Valentin Stănescu", soluţie pe care CS Rapid o analizează împreună cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. "Asta este o chestiune serioasă. Eu ştiu că doamna Boagiu (n.r. - Anca Boagiu, ministrul Transporturilor) este adepta parteneriatului public-privat. Noi suntem de acord, fie cu un parteneriat public-privat, fie cu o concesiunare a stadionului pe o perioadă de timp cu obligativitatea noastră de a investi câteva milioane de euro în modernizarea stadionului. Noi deja am investit două milioane în consolidare fiind doar chiriaşi, deşi aceste investiţii reveneau de fapt administratorului arenei, CS Rapid. Eu îi mulţumesc doamnei Boagiu că l-a primit ieri pe Răzvan Lucescu, e de apreciat că măcar şi-a făcut timp să asculte problema noastră", a afirmat Copos.

Clubul Sportiv Rapid a anunţat, miercuri, într-un comunicat, remis, agenţiei MEDIAFAX, că FC Rapid poate disputa următoarea partidă de pe teren propriu, în care va întâlni Concordia Chiajna, pe stadionul "Giuleşti" dacă plăteşte 150.000 de lei din datoria pentru chiria arenei până la 13 august. "În urma întâlnirii avute ieri, 9 august a.c., la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu antrenorul FC Rapid Bucureşti S.A., domnul Răzvan Lucescu, precum şi cu reprezentanţi ai Ligii Suporterilor Rapidişti, Clubul Sportiv Rapid Bucureşti îşi afirmă disponibilitatea de a permite FC Rapid Bucureşti S.A. să utilizeze stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu pentru meciul de fotbal programat în data de 21 august, în condiţiile în care FC Rapid Bucureşti S.A. plăteşte până la data de 13 august o tranşă de cel puţin 150 mii RON din datoria înregistrată la Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, urmând ca întreaga datorie să fie achitată până la 3 septembrie", se menţionează în comunicat.

CS Rapid a reziliat, la 14 iulie, contractul cu FC Rapid privind folosirea arenei din Giuleşti din cauza datoriilor pe care clubul de fotbal le are către proprietarul bazei, iar conducerea grupării din Liga I a decis să dispute primul meci din noul sezon pe stadionul formaţiei Sportul Studenţesc. Preşedintele CS Rapid, Vali Ionescu Caciureac, a anunţat că nu se pune problema să se negocieze alt contract cu FC Rapid până când clubul de fotbal nu achită datoria de aproximativ 150.000 de euro. Însă oficialii rapidişti susţin că suma restantă pe care o au de plătit este mult mai mică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici