Cori Gauff, după ce eliminat-o pe Venus Williams de la Wimbledon: Scopul meu e să câştig trofeul | VIDEO

Cori Gauff (313 WTA) scrie istorie la turneul de la Wimbledon şi anunţă că are planuri mari pentru această ediţie.

172 afișări
Imaginea articolului Cori Gauff, după ce eliminat-o pe Venus Williams de la Wimbledon: Scopul meu e să câştig trofeul | VIDEO

Cori Gauff, după ce a eliminat-o pe Venus Williams la Wimbledon: Scopul meu e să câştig trofeul

După ce a devenit cea mai tânără jucătoare calificată pe tabloul principal la turneul de Mare Şlem, la doar 15 ani, americanca a trecut în primul tur de Veus Williams (39 de ani), cvintuplă campioană la All England Club.

Gauff nu era născută când Venus avea deja în palmares două titluri de campioană la Wimbledon, însă diferenţa de vârstă, renume şi palmares nu a oprit-o pe aceasta să-şi învingă idolul din copilărie. La conferinţa de presă care a avut loc la finalul jocului de pe Terenul 1, Gauff a declarat că nu se mulţumeşte cu accederea în turul doi, şi doreşte chiar să câştige întrecerea.

“Scopul meu este să câştig Wimbledon. Am mai spus şi în trecut, vreau să devin cea mai bună. Tata mi-a spus asta încă de când aveam opt ani. Nu sunt încă 100% încrezătoare în asta, dar nu ştii niciodată ce îţi rezervă viitorul. Toţi vom muri într-o zi, eu vreau să obţin cât mai mult în timpul vieţii”, a declarat Cori Gauff, potrivit The Guardian.

Venus Williams a avut numai cuvinte de laudă pentru conaţionala sa, despre care spune că are potenţialul de a realiza ceea ce şi-a propus: “Limita este cerul, chiar este! Să se distreze, să se bucure de viaţă. Asta este tot ceea ce poate face”.

Tânăra jucătoare a dezvăluit şi ce mesaj i-a transmis la finalul partidei lui Venus, despre care spune că este idolul său din copilărie: “I-am mulţumit pentru tot ceea ce a realizat. Ea şi sora sa au fost două eroine pentru mine şi alte fete. I-am mulţumit, atât”. La finalul partidei istorice, Gauff a izbucnit în lacrimi, iar ulterior a povestit când a fost ultima oară când a plâns: “La filmul Endgame, când Ironman a murit. De fiecare dată când mă gândesc la asta mi se umezesc ochii pentru că îmi plăcea cu adevărat Ironman”.

Cori Gauff o va întâlni în turul doi de la Wimbledon pe Magdalena Rybarikova (139 WTA), o altă jucătoare experimentată din circuit. Slovaca a ajuns până în semifinale la ediţia din 2017, iar în turul 1, luni, a produs una dintre primele surprize, eliminând-o pe Aryna Sabalenka, cap de serie numărul 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici