Cornel Dinu, despre Contra: A fost o necunoaştere atât a advesarului, cât şi a propriei echipe

Cornel Dinu a continuat să îl atace pe Cosmin Contra, după eşecul suferit de echipa naţională a României, scor 0-2 în faţa Suediei, înfrângerea care este echivalentă cu ratarea calificării la EURO 2020, în preliminariile clasice.

135 afișări
Imaginea articolului Cornel Dinu, despre Contra: A fost o necunoaştere atât a advesarului, cât şi a propriei echipe

Cornel Dinu, despre Contra: A fost o necunoaştere atât a advesarului, cât şi a propriei echipe

"S-a dat dovadă de necunoaştere totală a capacităţii de joc a Suediei. Lucrurile sunt simple când joci cu o echipa care joacă 4-4-2 de 40 de ani.

Felul în care a gândit selecţionerul a fost total aiurea, nu a avut nicio legătură cu fenomenul fotbalistic. A fost o necunoaştere atât a advesarului, cât şi a propriei echipe.

Deloc nu a gândit componenţa echipei Contra. cu un astfel de adversar trebuia să mergi pe jucători care ţin mingea, gen Nistor, Alibec, Budescu, Ianis Hagi. Pentru asta îţi trebuie o capacitate de analiză creată în timp, cunoaştere, nu e cazul la Contra", a declarat Dinu, la Digi Sport, care a făcut referire şi la preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu:

"Nu e el de vină, ci cei de la FRF. Când te aşezi pe un scaun atât de important printr-o crimă, cum a fost arestarea lui Popescu, comandată probabil de naşul lui Burleanu, Dâncu, e foarte greu să crezi că vom reuşi să facem ceva".

Cornel Dinu a precizat care sunt favoriţii lui pentru preluarea funcţiei de selecţioner al României: "Aş alege între unul ca Mircea Lucescu şi unul care a dovedit că poate să construiască, precum Gică Hagi".

România mai are o şansă pentru a ajunge la Campionatul European

Spania şi Suedia s-au calificat la EURO 2020 în preliminariile clasice, în timp ce România va participa, în martie, la barajul din Liga Naţiunilor. Tricolorii se vor duela cu Islanda sau Scoţia în semifinale. Partidele de la baraj se desfăşoară într-o singură manşă, după care va urma finala din fiecare divizie. Astfel, din cele patru divizii se vor califica alte patru echipe naţionale la turneul final.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici