Video Coronavirusul a mutat baschetul pe PS4. Un român de 16 ani, primul campion la eSport Arena Streetball. Faza cu care a câştigat trofeul: VIDEO

  • Cu toate că orice competiţie sportivă este întreruptă, baschetul 3x3 din România nu a dus lipsă de acţiune pe perioada pandemiei
  • Raul Jurchescu, un tânăr de 16 ani din Timişoara, a devenit câştigătorul primului turneu de baschet 3x3 online organizat de Sport Arena Streetball
262 afișări
Cu toate că sportul a fost intrerupt de pandemia de coronavirus, baschetul 3x3 din România nu a dus lipsă de acţiune pe perioada carantinei. Raul Jurchescu, un puşti de 16 ani din Timişoara, a devenit câştigătorul primului turneu de baschet 3x3 online organizat de Sport Arena Streetball. 
 
Fără check-in, fără maioul oficial al competiţiei, fără dispute legate de arbitraj, dar şi fără pericolul ca evenimentele să fie perturbate de starea vremii, primul turneu virtual a conectat online 24 de jucători din 11 oraşe ale României. Aceştia au evoluat pe console PS4, în jocul NBA 2k20, iar meciurile au fost transmise în direct pe canalul de YouTube al organizatorului competiţiei. 
 
Deşi pe teren au evoluat superstaruri din liga profesionistă nord-americană, precum Giannis Antetokounmpo sau LeBron James, diferenţa s-a făcut în îndemânarea jucătorilor de a-i controla din butoane, iar disputele rezultate au fost pline de momente incredibile.
 
Raul Jurchescu, cu user-ul "raul00752" l-a învins în finală pe Ionuţ Pantazi din Bucureşti, cu user-ul "Taviann_", scorul final fiind 21-14. Raul a intrat astfel în posesia marelui premiu, un ceas Tissot, oferit de către Albini Prassa, importator şi distribuitor oficial al mărcii elveţiene de ceasuri. Una dintre cele mai nebune partide ale turneului a avut loc în sferturile de finală unde "lowpocus" şi "le2wenty3" au împins meciul în prelungiri, primul jucător reuşind în cele din urmă victoria cu 25-23. 
 
De asemenea, primii patru clasaţi au primit periferice oferite de către brand-urile Aquirys şi Marvo, constând în carcase pentru PC, respectiv căşti de gaming. 
 
Galeriile au fost de asemenea virtuale iar fanii au interacţionat în permanenţă de la distanţă, susţinându-şi favoriţii prin comentarii pe transmisia oficială de pe canalul de YouTube Sport Arena Streetball. Aceştia au avut la rândul lor şansa să câştige premii oferite de parteneri la concursurile trivia organizate de-a lungul celor trei zile de competiţie. 
 
La 15 ani de la primul turneu de baschet 3x3 organizat pe terenurile din Universitatea Politehnică Bucureşti, Sport Arena Streetball mai realizează o premieră în această disciplină, pe care a propulsat-o din stradă, la Jocurile Olimpice, acest turneu de baschet virtual, primul din România. 
 
Participanţii la evenimentele virtuale sunt încurajaţi să se antreneze în continuare şi să rămână în formă pentru momentul pe care îl aşteptăm cu toţii, revenirea în arenele din aer liber de pe tot cuprinsul ţării.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici