Cosac: Halep este azi cel mai reprezentativ sportiv al României

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, joi, că jucătoarea Simona Halep, care va ocupa începând de luni locul 5 mondial, este în momentul de faţă cel mai reprezentativ sportiv al României.

125 afișări
Imaginea articolului Cosac: Halep este azi cel mai reprezentativ sportiv al României

George Cosac (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

"Simona Halep este în centrul atenţiei, ea este azi cel mai reprezentativ sportiv al ţării noastre. Simona este pe un trend ascendent de o bună perioadă de timp. Cu siguranţă nu se va opri aici şi zic eu că va fi una dintre marile campioane ale României", a spus Cosac, prezent, joi, la un eveniment organizat cu ocazia semnării unui parteneriat între Federaţia Română de Tenis, Federaţia Română de Nataţie şi Petatlon Modern şi Fundaţia Olimpică Română cu Mercedes-Benz România.

Oficialul FRT este convins că Halep o va învinge şi pe Serena Williams, ocupanta locului 1 WTA, în următoarele 10-12 luni. "Cu siguranţă o va bate şi pe Serena chiar dacă ea nu este convinsă încă de faptul că o poate bate. Cred că dacă în viitorul apropiat o va întâlni pe Serena cu siguranţă îi va pune probleme deosebite chiar dacă nu o va învinge din prima partidă. Dar într-un timp de 10-12 luni cu siguranţă Halep o va bate şi pe Serena", a explicat preşedintele.

Cosac este de părere că Halep va avea o partidă dificilă cu jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska în semifinalele turneului Indian Wells. "Ea va avea o partidă foarte dificilă împotriva polonezei Radwanska. Sigur, eu îmi doresc să câştige competiţia. Dar dacă se va întâmpla să piardă nu va fi nicio nenorocire, de luni pleacă la un alt turneu şi aşa mai departe", a precizat George Cosac.

Simona Halep va ocupa, începând de luni, locul 5 mondial, o performanţă ce nu a mai fost reuşită de nicio jucătoare de tenis din România de la crearea ierarhiei WTA, în noiembrie 1975.

Halep, acum pe locul 7 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Casey Dellacqua (Australia) şi calificându-se astfel în semifinalele turneului de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 5.946.740 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici