Cosmin Băcilă a fost externat: Nu mă gândesc la contracte. Vreau doar să-mi treacă durerea

Fotbalistul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Cosmin Băcilă, a fost externat, vineri, din Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, la trei zile după operaţia la fractura transversală de la oasele gambei stângi.

255 afișări
Imaginea articolului Cosmin Băcilă a fost externat: Nu mă gândesc la contracte. Vreau doar să-mi treacă durerea

Cosmin Băcilă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Nu mă gândesc la contract, la bani, la altceva. Acum vreau să trec de durerea asta. Am văzut ce e pe aici pe la spital. Poţi să ai toţi banii din lume, dacă eşti în locul lor aici, nu e bine. E groaznic ce e aici", a spus Băcilă.

Jucătorul celor de la Pandurii a menţionat că deşi este conştient că va urma o perioadă grea de recuperare, este mai optimist acum. "Mă simt mai bine, mă bucur că s-a terminat în sfârşit. Acum urmează o perioadă foarte grea pentru mine, mă duc acasă, am sprijinul familiei, e altceva. O să încerc să revin mai puternic. Soţia m-a ajutat foarte mult şi îi mulţumesc pentru asta. Sunt mai optimist, cred că se şi vede. Azi am pus piciorul în pământ, am mers puţin, mă doare, e normal să mă doară, n-am ce face. E bine că nu e fractura foarte urâtă", a mai spus el.

Cosmin Băcilă crede că în şase luni de zile va reveni pe terenul de fotbal. "Într-o lună şi jumătate voi veni la un nou control, cam în trei luni mi-au spus că o să se repare, în şase luni o să alerg, cred că o să fie bine", a explicat el.

Mijlocaşul a precizat că nu îi poartă ranchiunină lui stelistului Florin Gardoş, cel care l-a accidentat. "N-am mai vorbit cu cei de la Steaua. Eu cu Gardoş n-am nimic. Pe moment, am zis şi eu «Bă, uite ce mi-a făcut ăsta, m-a nenorocit», eram nervos. Dar pe urmă am gândit mai bine şi mi-ajunge mie răul pe care îl am, să nu-i mai fie şi lui", a adăugat Băcilă.

Marţi, Cosmin Băcilă a fost operat pentru fractura transversală de la oasele gambei stângi, starea lui fiind bună, iar peste şase luni şi-ar putea relua activitatea sportivă. Cosmin Băcilă a fost operat la Clinica de Ortopedie a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, de o echipa de medici condusă de conferenţiar doctor Horia Orban, şeful clinicii. Fotbalistul echipei Pandurii Târgu Jiu va începe recuperarea funcţională, pentru menţinerea tonusului muscular. Procesul de recuperare va dura şase săptămâni şi va fi asociat cu kinetoterapie pentru articulaţii. Dacă evoluţia va fi favorabilă, fractura se va consolida peste trei luni, Cosmin Băcilă putând să îşi reia activitatea sportivă peste şase luni.

Cosmin Băcilă a fost transportat de urgenţă la spital după ce a suferit o accidentare gravă, duminică seară, la meciul cu Steaua, scor 2-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Băcilă a fost faultat dur de stelistul Florin Gardoş, în minutul 87. El a fost scos de pe teren cu ambulanţa, jocul fiind întrerupt aproximativ şapte minute. Gardoş a fost eliminat după faultul comis asupra lui Băcilă, fiind suspendat miercuri pentru zece etape.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici