COSR a virat banii în conturile sportivilor cu rezultate bune la JO de la Londra

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a virat, marţi, în conturile sportivilor şi tehnicienilor premiile cuvenite pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice de la Londra, se arată într-un comunicat al forului condus de Octavian Morariu.

164 afișări
Imaginea articolului COSR a virat banii în conturile sportivilor cu rezultate bune la JO de la Londra

COSR a virat banii în conturile sportivilor cu rezultate bune la JO de la Londra (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Suma premierilor provine din alocaţia bugetară pusă la dispoziţia COSR de către Guvernul României (70 la sută din valoarea totală a premierilor) şi din resursele proprii ale COSR, încasate din taxa pentru accizele la tutun şi alcool (30 la sută din valoarea totală a premierilor).

Pentru o medalie de aur, sportivii au primit 35.000 de euro, pentru argint 28.000 de euro, în timp ce o medalie de bronz a fost recompensată cu 21.000 de euro. Premiile au fost dublate de către premierul Victor Ponta.

Cei mai mulţi bani i-a primit campioana olimpică de la sărituri, Sandra Izbaşa, 122.500 de euro (70.000 pentru aur, 42.000 pentru bronzul pe echipe şi 10.500 de euro pentru locul 5 la individual compus). Izbaşa este urmată de Ponor cu 112.000 de euro (56.000 pentru argintul la sol, 42.000 pentru bronzul pe echipei şi 14.000 pentru locul patru la bârnă), Alin Moldoveanu, 70.000 de euro pentru aurul la tir, Rareş Dumitrescu 70.000 de euro (56.000 pentru argintul pe echipe şi 14.000 pentru locul patru la individual).

Roxana Cocoş, medaliată cu argint la haltere, Alina Dumitru, Corina Căprioriu, ambele medaliate cu argint la judo, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Siriţeanu şi Florin Zalomir, toţi trei medaliaţi cu argint în proba de sabie pe echipe, au primit câte 56.000 de euro, în timp ce Răzvan Martin, bronz la haltere, Diana Bulimar şi Diana Chelaru, ambele medaliate cu bronz la gimnastică pe echipe, au încasat câte 42.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici