Costel Pantilimon a fost transferat la Watford pentru 500.000 de lire sterline

Portarul Costel Pantilimon, care a semnat un contract pe trei sezoane şi jumătate cu gruparea Watford, a fost transferat de la Sunderland pentru 500.000 de lire sterline, a anunţat mirror.co.uk.

594 afișări
Imaginea articolului Costel Pantilimon a fost transferat la Watford pentru 500.000 de lire sterline

Costel Pantilimon a fost transferat la Watford pentru 500.000 de lire sterline

Cele două cluburi nu au precizat suma pentru care a fost transferat Pantilimon.

"Nu avem nevoie de un portar să-l înlocuim pe Heurelho Gomez, el este extraordinar, dar vrem jucători care să poate acoperi postul", a declarat managerul grupării Watford, Quique Sanchez Flores.

Pantilimon a afirmat că Watford este alegerea potrivită pentru el: "Îmi place managerul, îmi plac jucătorii şi cred că am făcut o alegere bună. Îl cunosc bine pe Gomes, este un om minunat, dar voi lupta pentru postul meu".

În vârstă de 28 de ani, Pantilimon juca la Sunderland din vara anului 2014, el evoluând în 49 de meciuri. Portarul român a fost titular în prima parte a campionatului, dar apoi a ajuns a treia variantă la Sunderland după englezul Jordan Pickford şi italianul Vito Mannone.

Deşi a avut evoluţii bune în acest sezon, în ciuda situaţiei dificile în care se află echipa Sunderland, penultima în clasament, Pantilimon a fost scos din primul 11 de către managerul Sam Allardyce după meciul cu formaţia Chelsea, scor 1-3, disputat înaintea Crăciunului.

Costel Pantilimon, 28 de ani, şi-a reziliat contractul cu Manchester City, în vara anului 2014, şi a semnat o înţelegere pe patru ani cu Sunderland. Românul era la Manchester City din august 2011, după ce a fost transferat de la Poli Timişoara, mai întâi sub formă de împrumut. La echipa engleză, a avut puţine ocazii de a e evolua, fiind preferat Joe Hart pentru postul de titular. Pantilimon a apărat poarta "cetăţenilor" de 33 de ori în trei sezoane, în toate competiţiile, însă la Sunderland a fost unul dintre cei ma buni jucători, mai ales sezonul trecut, când echipa s-a salvat in extremis de la retrogradare.

După disputarea a 22 de etape din Premier League, Watford se află pe locul 12 în clasament, cu 29 de puncte, în timp ce Sunderland este pe 19, cu 18 puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici