Cristi Ganea ar putea ajunge la Athletic Bilbao

Cristi Ganea (26 de ani), fundaşul stânga al Viitorului şi al echipei naţionale a României, a intrat în atenţia oficialilor clubului Athletic Bilbao, fosta adversară a lui Dinamo din Europa League, anunţă spaniolii de la AS.

139 afișări
Imaginea articolului Cristi Ganea ar putea ajunge la Athletic Bilbao

Cristi Ganea ar putea ajunge la Athletic Bilbao

Evoluţiile foarte, foarte bune ale lui Ganea din startul sezonului nu au trecut neobservate, iar sursa citată notează că Jose Mari Amorrotu, preşedintele lui Athletic Bilbao, îl consideră pe român o opţiune pentru banda stângă a bascilor, motiv pentru care-l urmăreşte atent în ultimul timp. În plus, Bilbao ar avea un avantaj considerabil.

Spaniolii scriu despre faptul că Ganea a crescut în Ţara Bascilor, la Basauri, localitate în care locuiesc atât părinţii, cât şi sora sa şi în care a început fotbalul la centrele de copii şi juniori ale echipelor din apropiere. Înainte de a-şi începe carierea în România, în 2013, Ganea a jucat pentru echipa a doua a celor de la Mallorca.

TITLURILE ZILEI

În fotbalul românesc, înainte de a impresiona în tricoul Viitorului, Ganea a jucat pentru ASA Târgu Mureş, CS U Craiova, Săgeata Năvodari şi FC Braşov. Sub comanda lui Hagi din 2015, fundaşul stânga a marcat şapte goluri şi a oferit 11 pase decisive în 83 de meciuri, iar sezonul trecut a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei care a câştigat titlul.

Cotat la 1,2 milioane de euro, Ganea a strâns şi patru selecţii la echipa naţională, debutând sub comanda lui Christoph Daum, în amicalul cu Chile (2-2).

De opt ori campioană a Spaniei, ultima dată în 1984, Athletic Bilbao e unul dintre cele mai de succes cluburi iberice. Bascii au în palmares 23 de Cupe ale Spaniei, capitol la care doar Barcelona, cu 29, stă mai bine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici