Cristian Pustai, confirmat în funcţia de antrenor al echipei Rapid de Valerii Moraru

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, joi, că nu s-a pus problema înlocuirii lui Cristian Pustai din funcţia de antrenor principal a grupării giuleştene, el adăugând că tehnicianul este bun şi că vrea să respecte contractul cu acesta.

66 afișări
Imaginea articolului Cristian Pustai, confirmat în funcţia de antrenor al echipei Rapid de Valerii Moraru

Cristian Pustai, confirmat în funcţia de antrenor al echipei Rapid de Valerii Moraru (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

"Nu a fost o şedinţă, a fost mai mult o discuţie, o analiză a meciului de aseară. Nu s-a discutat înlocuirea antrenorului, aşa cum s-a auzit. Într-adevăr au fost două înfrângeri consecutive, dar noi avem contract cu domnul Pustai până în vară, iar domnul Pustai rămâne antrenor. Nu s-a pus problema înlocuirii, pentru că vreau să respectăm contractul, nu vreau să schimbăm nimic, avem un antrenor bun. Domnul Pustai mi-a spus clar că dacă vrem să reziliem dânsul renunţă fără să apeleze la vreo clauză. Dar oricum nici nu sunt aşa sume mari pentur reziliere", a spus Moraru la baza Pro Rapid, după o întâlnire de aproximativ o oră şi jumătate cu Pustai.

Moraru a menţionat că relaţia dintre Pustai şi jucători este bună. "O relaţie sănătoasă. Aşa discuţii sunt mereu, însă întotdeauna se rezolvă", a adăugat el.

Valerii Moraru a vorbit şi despre faptul că preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat că acţionarul majoritar al FC Rapid "face mai mult figuraţie" la club în loc să investească şi i-a cerut să facă public un raport prin care să demonstreze ce sume din banii personali a cheltuit la gruparea giuleşteană: "Dacă sunt obligat să dau un raport domnului Iorgulescu atunci îl dau, dar numai dacă sunt obligat. Poate există un investitor mai bun şi vor să îl aducă la Rapid. Eu nu sunt împotrivă".

Moraru a mai afirmat că nu a vorbit cu antrenorul Marius Şumudică despre un eventual angajament. "Nu am vorbit cu domnul Şumudică. Domnul Şumudică ştie în principiu care e situaţia. Din ce am înţeles eu, are o ofertă, pleacă în Emirate. Noi doi suntem într-o relaţie bună, dar asta nu înseamnă că eu azi nu îmi onorez contractul cu domnul Pustai", a precizat Valerii Moraru.

Cristian Pustai a fost numit la conducerea tehnică a Rapidului în iarnă, el obţinând în cele şapte meciuri disputate trei victorii, dintre care una în deplasare cu Steaua, două remize şi trei înfrângeri.

După disputarea a 25 de etape, Rapid este pe locul 15, retrogradabil, cu 22 de puncte, la cinci puncte de locul 11, care asigură rămânerea în Liga I, poziţie ocupată de Concordia Chiajna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici