Cristian Tănase: România are şanse mari să obţină 6 puncte în dubla cu Serbia şi Austria

Mijlocaşul Cristian Tănase, convocat de Victor Piţurcă în premieră pentru o acţiune oficială a primei reprezentative, a declarat, luni, într-un interviu, că România are şanse mari să câştige şase puncte în partidele cu Serbia şi Austria din preliminariile CM 2010.

151 afișări
Imaginea articolului Cristian Tănase: România are şanse mari să obţină 6 puncte în dubla cu Serbia şi Austria

Tanase Cristian (S), de la FC Arges si Ovidiu Dananae (D), de la Universitatea Craiova (Imagine: Mediafax Foto)

În vârstă de 22 de ani, jucătorul echipei FC Argeş este cel mai tânăr fotbalist convocat de selecţioner pentru dubla cu Serbia şi Austria. Prezentăm în continuare interviul acordat de Cristian Tănase :

Reporter: Cristian, te aşteptai să fii convocat pentru meciurile cu Serbia şi Austria?

Cristian Tănase: Sigur că speram în sufletul meu acest lucru, şi de aceea m-am pregătit cât am putut eu de bine.

Reporter: Ai emoţii?

Cristian Tănase: Aş minţi să spun că nu am...

Reporter: Crezi că vei juca în cele două meciuri?

Cristian Tănase: Asta depinde numai de domnul Piţurcă. La lot sunt numai jucători foarte buni şi este foarte greu să fii titular sau să faci parte din lotul de 18.

Reporter: Ce şanse avem în cele două meciuri cu Serbia şi Austria?

Cristian Tănase: Cred că avem şanse mari să obţinem şase puncte în cele două meciuri, care să ne menţină în lupta pentru calificare.

Reporter: Cât de mult contează lipsa lui Chivu?

Cristian Tănase:Cristi Chivu este un jucător foarte important, dar acum dacă este accidentat, trebuie să fie înlocuit cu brio de cine va juca în locul lui.

Reporter: În meciul cu Steaua te-ai accidentat în repriza a doua.

Cristian Tănase: Da, aşa este. Am simţit o durere la coapsă, dar n-a fost nimic grav şi acum sunt OK.

Poreclit Dodel de către colegii de la echipa de club, Tănase a fost urmărit din tribună de secundul echipei naţionale, Ştefan Iovan, la meciul FC Argeş - Steaua, scor 2-2, în care a şi marcat un gol. Format la FC Argeş de antrenorul Mihăiţă Ianovschi, mijlocaşul a debutat în prima ligă în ediţia 2003 - 2004, când antrenor la formaţia piteşteană era Ion Moldovan.

Din 2004 până în prezent, de achiziţionarea lui Cristi Tănase s-au interesat cluburile Şahtior Doneţk, Şeriff Tiraspol, Panathinaikos Atena, FC Timişoara, Universitatea Craiova şi Dinamo, dar conducerea FC Argeş l-a declarat de fiecare dată netransferabil. Cristian Tănase mai are contract cu FC Argeş până în anul 2012.

Echipa naţională a României întâlneşte Serbia, pe stadionul Farul din Constanţa, la 28 martie (ora 20.45) şi Austria pe stadionul Hypo Worthersee Arena din Klagenfurt, la 1 aprilie (ora 21.30), în cadrul grupei a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2010, zona Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici