Cristiano Ronaldo, acuzat oficial de fraudă fiscală. Câţi ani de ÎNCHISOARE riscă fotbalistul

Procuratura Spaniei a depus oficial o plângere împotriva lui Cristiano Ronaldo, prin care îl acuză pe starul lui Real Madrid de fraudă fiscală, cu un prejudiciu estimat la 14,7 milioane de euro, în perioada 2011-2014.

529 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo, acuzat oficial de fraudă fiscală. Câţi ani de ÎNCHISOARE riscă fotbalistul

Cristiano Ronaldo, acuzat oficial de fraudă fiscală

În comunicatul oficial se precizează că Ronaldo a folosit în mod "conştient" şi "voluntar" o "structură economică" formată în 2010 cu scopul de a-şi ascunde veniturile realizate din vânzarea drepturilor de imagine.

Procesul are la bază un raport întocmit de Autoritatea fiscală din Spania ce a ajuns pe masa procurorilor.

Cazul este similar celui în care au fost implicaţi starul argentinian Lionel Messi şi tatăl său, în urma cărora cei doi au primit condamnări de câte 21 de luni de închisoare, cu suspendare.

Conform mai multor publicaţii din Spania, Ronaldo riscă în acest caz o pedeapsă de 5 ani de închisoare, în condiţiile în care în cazul lui Messi frauda a fost "considerabil mai mică" (n.r. 4,1 milioane de euro faţă de 14,7 milioane în cazul lui Ronaldo).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici