Cristiano Ronaldo este câştigătorul Balonului de Aur, ediţia 2016

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, în vârstă de 31 de ani, a fost desemnat câştigătorul Balonului de Aur, ediţia 2016, distincţie acordată de către revista France Football, în cadrul unei gale desfăşurate la Paris.

473 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo este câştigătorul Balonului de Aur, ediţia 2016

Cristiano Ronaldo este câştigătorul Balonului de Aur, ediţia 2016 (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Este a patra distincţie de acest gen pe care o primeşte Cristiano Ronaldo, după cele din 2008, 2013, 2014. Starul de la Real Madrid nu a fost prezent la gală deoarece se află în Japonia alături de echipa sa de club, unde participă la Campionatul Mondial al cluburilor. Liga Campionilor câştigată cu Real Madrid şi Campionatul European cucerit cu naţionala Portugaliei sunt performanţele ce l-au ajutat pe Ronaldo să se impună în lupta cu Lionel Messi şi Antoine Griezmann.

"Este o mare onoare să câştig din nou Balonul de Aur. Emoţia este mare. Visul mi s-a îndeplinit, este a patra oară când câştigat acest premiu şi sunt foarte fericit. Dedic acest trofeu colegilor de la Real Madrid şi celor de la naţionala Portugaliei. Este uimitor să primesc din nou această distincţie", a spus Cristiano Ronaldo, citat de Marca.

Sezonul trecut, Cristiano Ronaldo a marcat 51 de goluri pentru Real Madrid şi a oferit 15 pase decisive, în 48 de partide.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici