Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a anului 2016: Sunt copleşită de emoţii. Mă aşteptam mai puţin să câştig în acest an

Cristina Neagu (28 de ani), interul stânga care va evolua din vară la CSM Bucureşti, a fost aleasă cea mai bună jucătoare de handbal a anului 2016. La handbal masculin, Nikola Karabatic este laureatul anului, conform site-ului ihf.info.

292 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a anului 2016: Sunt copleşită de emoţii. Mă aşteptam mai puţin să câştig în acest an

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a anului 2016

Este cea de-a treia distincţie de acest gen pe care o primeşte Cristina Neagu şi a doua la rând. Legitimată la Buducnost Podgorica, Neagu a depăşit-o pe norvegianca Nora Mork. Cristina a obţinut 37,14% din voturile fanilor, mass-mediei şi a experţilor IHF. Mork a obţinut 20,86%. Nycke Groot, Isabelle Gullden, de la CSM Bucureşti, şi Kari Grimsbo au mai fost nominalizate.

La masculin, Nikola Karabatic a obţinut premiul de cel mai bun handbalist al anului. Francezul i-a învins pe Mikkel Hansen, Andreas Wolff, Domagoj Duvnjak şi Sander Sagosen. Şi pentru Karabatic este al treilea titlu de acest gen obţinut.

TITLURILE ZILEI

Cristina Neagu, handbalista anului 2016, a oferit, pentru ProSport, prima reacţie după aflarea veştii că a câştigat pentru al doilea an consecutiv acest premiu. Interul stânga s-a declarat copleşită de emoţii deoarece nu se aştepta să primească această distincţie pentru al doilea an consecutiv.

Este cea de-a treia distincţie de acest gen pe care o primeşte Cristina Neagu, după cele din 2010 şi 2015 şi a doua la rând. Neagu le-a întrecut pe Nora Mork a obţinut, Nycke Groot, Isabelle Gullden, de la CSM Bucureşti, şi Kari Grimsbo.

”Sunt copleşită de emoţii. Dacă în 2015 eram destul de sigură că aş putea câştiga acest titlu, acum mă aşteptam mai puţin. Aveam speranţele mele, din moment ce am fost nominalizată, dar anul acesta chiar sunt copleşită. Cred că sunt singura jucătoare din istoria handbalului care a câştigat de 3 ori trofeul acesta. Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care m-au votat, celor care au încredere în ceea ce fac pe teren. Cu echipa nu am avut cele mai bune performanţe, au fost apreciate mai mult rezultatele individuale. În plus, dintre toate jucătoarele nominalizate am avut cele mai puţine meciuri jucate. Sunt mândră şi foarte fericită”, a declarat Cristina Neagu pentru ProSport

Cristina Neagu are 28 de ani, aşadar timp suficient pentru a obţine şi alte trofee.

Interul stânga a câştigat trofeul din 2010 sub tricoul Oltchimului, iar cele din 2015 şi 2016 reprezentând Buducnost Podgorica la nivel de club. Din vară, cea mai bună jucătoare a lumii poate fi urmărită la Bucureşti, după ce a semnat un contract pe 2 ani cu CSMB. Va veni şi al 4-lea Balon de Aur? ”Timp ar mai fi, îmi doresc să mai joc cel puţin 3-4 ani la cel mai înalt nivel”, a răspuns Cristina Neagu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici