Cristina Neagu, handbalista anului 2016 în ancheta realizată de portalul Handball Planet

Jucătoarea de handbal Cristina Neagu (28 de ani), interul stânga al naţionalei României şi al formaţiei muntenegrene Buducnost, a fost declarată, miercuri, cea mai bună handbalistă din lume în 2016 în ancheta realizată de către portalul handball-planet.com, pentru al doilea an consecutiv.

596 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu, handbalista anului 2016 în ancheta realizată de portalul Handball Planet

Cristina Neagu, handbalista anului 2016 în ancheta realizată de portalul Handball Planet (Imagine: Cosmin Motei / Mediafax ARhiva Foto)

Câştigătoarea a fost stabilită în urma unui vot realizat de către un juriu al site-ului handball-planet.com, format din 20 de jurnalişti şi cititori ai publicaţiei online. În total, 35.459 de persoane şi-au exprimat părerea în cadrul sondajului. Neagu le-a devansat pe norvegiencele Nora Mork şi Heidi Loke.

Participarea cu naţionala României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi clasarea pe locul cinci la Campionatul European din Suedia sunt performanţele care au ajutat-o pe Cristina să câştige această distincţie. Interul stânga s-a apropiat, astfel, de Heidi Loke, care a fost declarată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii de către site-ul handball-planet.com, în 2011, 2013 şi 2014.

Cristina Neagu a ocupat locul al treilea în clasamentul marcatoarelor de la Campionatul European din Suedia, cu 46 de goluri. Nora Mork a fost liderul ierarhiei, cu 53 de goluri, iar daneza Stine Jorgensen a ocupat locul secund, cu 47 goluri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici