Cristina Neagu va fi Premiată duminică, la Sala Dinamo, înaintea meciului amical România - Spania

Handbalista Cristina Neagu, desemnată cea mai bună jucătoare a anului 2016 şi inclusă în Cartea Recordurilor, va fi premiată, duminică, la Sala Dinamo din Bucureşti, înaintea meciului amical dintre echipele naţionale feminine ale României şi Spaniei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

553 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu va fi Premiată duminică, la Sala Dinamo, înaintea meciului amical România - Spania

Cristina Neagu va fi premiată duminică, la Sala Dinamo, înaintea meciului amical România - Spania (Imagine: Alex Moise/ Mediafax Foto)

Cea mai valoroasă handbalistă a lumii în 2010, 2015 şi 2016 va fi prezentă duminică, de la ora 16.00, în Sala Dinamo, la partida amicală dintre România şi Spania.

Cu această ocazie, Federaţia Română de Handbal îi va înmâna trofeul pentru cea mai bună handbalistă română a anului trecut. Cristina Neagu va fi premiată totodată şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru meritele deosebite în promovarea sportului românesc pe plan mondial.

Vineri, Cristina Neagu, în vârstă de 28 de ani, a fost inclusă în Cartea Recordurilor, după ce a devenit prima handbalistă din istorie desemnată de trei ori cea mai valoroasă jucătoare a anului în lume.

TITLURILE ZILEI

"Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a ţinut să marcheze acest moment istoric. Distincţia obţinută de Cristina Neagu reprezintă o confirmare a valorii şcolii handbalului românesc. Este un premiu extrem de important pentru că se vorbeşte de România la superlativ pe plan mondial şi e normal să fim mândrii cu toţii", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.

Cristina Neagu a disputat finala Ligii Campionilor de trei ori în carieră (în 2009, 2014 şi 2015), câştigând trofeul doar în 2015 cu Buducnost. A fost inclusă de trei ori în cea mai bună echipă a Campionatelor Europene (2010, 2014 şi 2016). Cu naţionala României, Neagu are două medalii de bronz, la Campionatul European din 2010 (când a fost şi cea mai bună marcatoare a competiţiei) şi Campionatul Mondial din 2015 (cea mai bună marcatoare, cu 63 de goluri).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici