CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu Gigi Becali

CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu Gigi Becali. Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a câştigat procesul pentru palmares cu FCSB.

287 afișări
Imaginea articolului CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu Gigi Becali

CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu Gigi Becali

Tribunalul Bucureşti a stabilit că palmaresul Steaua aparţine CSA Steaua din 1947 – 2004.

Este hotărâre din primă instanţă, dar Gigi Becali se poate îndrepta spre Curtea de Apel.

Armata a deschis vineri, 29 decembrie 2017, ultima mare ofensivă în Justiţie care mai rămăsese neiniţiată împotriva FC FCSB şi a lui Gigi Becali, din lungul război pentru Steaua

În toate intervenţiile publice ale lui Becali, dar şi în actele oficiale ale FC FCSB, se menţionează că această echipă este continuatoarea echipei Steaua şi că deţine Cupa Campionilor din 1986 şi Supercupa Europei din 1987. Argumentul era folosit de simpatizanţii lui Becali, care invocau faptul că Armata evita un proces tocmai pentru că ştia că va pierde.

FCSB, 5 titluri în Liga 1 Betano

Armata a solicitat instanţei recunoaşterea proprietăţii CSA Steaua asupra a 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, a Cupei Campionilor Europeni din 1986, a Supercupei Europei din 1987.

Victoria lui Tapan este sinonimă cu dezastrul pentru vicecampioana României. FC FCSB rămâne cu cinci campionate (2005, 2006, 2013, 2014, 2015), trei Cupe ale României (2011, 2014, 2015) şi două Supercupe ale României (2006 şi 2013) – adică performanţele obţinute din 2004 până acum.

Până acum, CSA Steaua, reprezentată de juristul Talpan, a câştigat toate dosarele contra lui Becali şi FC FCSB. Cele mai importante sentinţe au fost cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, emisă în decembrie 2014, care a anulat marca Steaua înregistrată de Gigi Becali, apoi cea a Curţii de Apel, din decembrie 2016, prin care lui Gigi Becali i se interzicea să mai folosească, pentru clubul său, numele Steaua.

Toate contraatacurile iniţiate de Becali au eşuat: instanţele au respins definitiv cererea latifundiarului de a anula marca Steaua înregistrată de Armată şi solicitarea de a suspenda executarea sentinţei date de Curtea de Apel în decembrie 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici