CSA Steaua a redeschis Centrul de fotbal la solicitarea copiilor cadrelor militare

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti susţine, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, că a redeschis Centrul de fotbal la solicitarea copiilor cadrelor militare din Bucureşti şi a copiilor şi tinerilor din sectorul 6.

255 afișări
Imaginea articolului CSA Steaua a redeschis Centrul de fotbal la solicitarea copiilor cadrelor militare

CSA Steaua a redeschis Centrul de fotbal la solicitarea copiilor cadrelor militare (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"(...) începerea activităţii Centrului de fotbal pentru copii şi juniori, asupra căreia ne-am aplecat cu toată seriozitatea în ultima lună, nu este doar un proiect mai vechi al clubului, ci şi o consecinţă firească a numeroaselor solicitări din partea copiilor cadrelor militare din Bucureşti şi a copiilor şi tinerilor din sectorul 6. CSA Steaua Bucureşti are obligaţia de a folosi judicios şi a exploata bazele sportive pe care le deţine în scopul în care acestea au fost create - pentru dezvoltarea sportului. Mai mult decât atât, ne dorim să oferim copiilor o bază modernă de pregătire, cu toate condiţiile necesare pentru ca ei să-şi dezvolte capacităţile şi talentele, să se formeze ca viitori sportivi de performanţă ai României", se arată în comunicatul Biroului de presă al clubului.

În ceea ce priveşte diferendul cu gruparea de fotbal, clubul sportiv al armatei îşi exprimă îngrijorarea faţă de modul în care sunt iniţiate, conduse şi întreţinute în spaţiul public discuţiile şi dezbaterile referitoare la brandul Steaua Bucureşti.

"Ca instituţie care am creat şi consolidat acest brand prin sute şi mii de performanţe naţionale şi internaţionale, care am adus multor români bucuria şi mândria de fi reprezentaţi în lume de un nume precum Steaua Bucureşti, lansăm o invitaţie la cumpătare tuturor acelora care întreţin o stare tensionată în jurul subiectului şi o propagă pe toate canalele. CSA Steaua Bucureşti nu-şi doreşte escaladarea acestei situaţii, care nu face decât să aducă atingere brandului Steaua Bucureşti. Aşa cum am declarat public în repetate rânduri, clubul nostru îşi menţine întreaga disponibilitate pentru un dialog civilizat cu orice persoane interesate de binele clubului Steaua Bucureşti, precum şi cu cei care îşi doresc să continue tradiţia fotbalistică a clubului Steaua Bucureşti şi înţeleg să facă acest lucru doar în condiţii de deplină legalitate", a precizat sursa citată.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a redeschis, săptămâna trecută, Centrul de Fotbal pentru copii şi juniori, echipele pe grupe de vârstă urmând să fie înscrise în Campionatul Municipiului Bucureşti. De asemenea, oficialii CSA au anunţat că iau în considerare înfiinţarea unei echipe de fotbal în cadrul clubului militar.

CSA Steaua şi FC Steaua, clubul de fotbal finanţat de Gigi Becali, se află de mai mult timp în conflict după ce gruparea Armatei a obţinut în instanţă anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga I. În urma acestui conflict, contractul dintre FC Steaua şi CSA privind dreptul clubului de fotbal de a folosi terenurile din Complexul din Bulverdul Ghencea nu a mai fost prelungit după expirarea, în această vară, a ultimei înţelegeri.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că gruparea pe care o conduce este continuatoarea echipei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, prezentând un statut al AFC Steaua, în care se preciza că preia palmaresul revendicat acum de CSA Steaua.

Becali a mai declarat că este dispus să cedeze echipa de fotbal Ministerului Apărării Naţionale, în anumite condiţii, dar să păstreze opt jucători şi patru-cinci juniori, cu care ar merge la o echipă finanţată de o primărie, precizând că îi place foarte mult de FC Petrolul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici