CSM Bucureşti a câştigat, scor 32-26, meciul în faţa echipei Krim Ljubljana, în Liga Campionilor

CSM Bucureşti a trecut peste eşecul de la Gyor şi a învins Krim Ljubljana cu 32-26, într-un meci din Grupa 2 principală a Ligii Campionilor.

193 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti a câştigat, scor 32-26, meciul în faţa echipei Krim Ljubljana, în Liga Campionilor

CSM Bucureşti a câştigat, scor 32-26, meciul în faţa echipei Krim Ljubljana, în Liga Campionilor

În urma acestei victorii, campioana României s-a desprins la cinci puncte de reprezentanta Sloveniei şi în principiu a cam rezolvat problema calificării în sferturile de finală. Mai rămâne să lupte pentru o poziţie cât mai bună în grupă cu Gyor, Vipers şi Ferencvaros.

CSM Bucureşti a avut o săptămână grea, după ce a fost bine scuturată de Gyor, dar a reuşit să se adune şi să redreseze imediat corabia, aşa cum s-a mai întâmplat pe parcursul acestui sezon, după înfrângerile cu Bietigheim şi Vipers Kristiansand, în prima fază a competiţiei. Tigroaicele au punctat încă de la început la capitolul atitudine, iar la impresia artistică, după ce a depăşit momentele mai dificile din primele minute ale jocului.

Krim Ljubljana a profitat de câteva nesicronizări din tabăra gazdelor, iar pentru 8-10 minute a fost la conducere în Sala Polivalentă. A fost doar o alarmă falsă, pentru că Lekic a ordonat rapid acţiunile echipei CSM Bucureşti, iar cu trei goluri consecutive marcate în tot atâtea minute a restabilit egalitatea la 5-5. Din acel moment, campioana României a preluat iniţiativa şi nu a mai cedat-o până la final.

La pauză, CSM Bucureşti a intrat la cabine cu 16-11, graţie unui trio care şi-a ridicat mult nivelul de joc. Paula Ungureanu a făcut o primă repriză ca-n vremurile bune, având 9 intervenţii şi un procentaj de 47 la sută la intrarea la cabine. Iar Lekic - creierul echipei - şi Omoregie au fost la înălţime în atac, având un total de 9 goluri din 10 aruncări la poartă.

În partea secundă, Paula a continuat să ţină poarta la un nivel foarte ridicat, ba chiar a trecut la un moment dat peste 50 la sută, astfel că şi meciul a devenit simplu. În partea secundă, a strălucit Jovanka Radicevic, care a marcat la foc continuu, contraatacul fiind specialitatea casei. După golul personal cu numărul 8 înscris în minutul 40, campioana României a atins şi diferenţa maximă, 22-13.

La acest scor, CSM Bucureşti s-a mai relaxat, iar Krim a putut să mai reducă din diferenţă. Grecoaica Tsakalou, jucătoarea care ar fi trebuit să ajungă în toamnă la Craiova, a avut foarte multă iniţiativă şi a reuşit să-şi aducă echipa la un rezultat ceva mai decent.

La final, gazdele au câştigat cu 32-26 şi au depăşit pentru moment pasa proastă. Calificarea în sferturile de finală este aproape rezolvată, dar CSM Bucureşti trebuie să fie tot mai convingătoare pentru un parcurs până în Final Four.

CSM Bucureşti – Krim Ljubljana 32-26 (16-11)

Ion, Ungureanu, Grubisic – portar; Udriştioiu, Radicevic 10, Curea 1, Lekic 6, Jacobsen, Bazaliu, Lazovic 3, Omoregie 5, Constantinescu, Manea, Hagman, Cvijic 5, Mehmedovic 2. Antrenor: Dragan Djukic

Marincek, Pandzic – portari; Gnabouyou, Mavsar 4, Krsnik 3, Vojnovic, Baric 5, Stanko 3, Zulic 2, Tsakalou 7, Vucko, Krajnc, Zabjek, Amon 1, Ristovska 1. Antrenor: Uros Bregar

În următoarea partidă, CSM Bucureşti va evolua în Germania, la Thuringer. Jocul se va desfăşura în 10 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici