CSM Bucureşti a devenit matematic campioana României la handbal feminin

CSM Bucureşti s-a impus cu 30-21 în partida din deplasare cu Măgura Cisnădie, contând pentru etapa a 22-a în Liga Naţională de handbal, astfel că a devenit matematic campioana României în sezonul 2016-2017.

361 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti a devenit matematic campioana României la handbal feminin

CSM Bucureşti a devenit matematic campioana României la handbal feminin (Imagine: Alex Moise/ Arhiva Mediafax Foto)

Cu patru etape înainte de final, formaţia din Capitală are 14 puncte avans faţă de Dunărea Brăila, echipa clasată pe locul 2, astfel că diferenţa nu mai poate fi refăcută.

Aflată în plină pregătire pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu Ferencvaros Budapesta, CSM Bucureşti a luat partida cu Măgura Cisnădie ca pe un joc de pregătire. Nici nu avea cum să fie altfel, diferenţa de valoarea fiind netă în favoarea campioanei. Antrenorul Aurelian Roşca a încercat să le ţină în tonus toate jucătoarele, insistând doar cu tinerele jucătoare Bianca Bazaliu şi Elena Dache, cărora le-a oferit mai multe minute ca niciodată în acest sezon.

Bianca Bazaliu a şi fost printre principalele marcatoare cu 5 goluri, în timp ce colega de generaţie a înscris un gol.

CSM Bucureşti nu a avut deloc emoţii la Cisnădie, diferenţa crescând treptat după primele 10 minute. La pauză, bucureştencele au condus cu 18-12, iar în partea secundă au ajuns până la o diferenţă maximă de 11 goluri, 29-18. La final, trupa lui Aurelian Roşca a obţinut un titlu lejer, chiar dacă la un moment dat, după primele etape, a fost pusă puţin în dificultate de Dunărea Brăila, după singura înfrângere a sezonului pe plan intern, scor 27-30.

Miercuri, CSM Bucureşti va juca împotriva echipei CSM Bistriţa, într-un meci care va avea loc în Sala Polivalentă, apoi echipa va intra în linie dreaptă cu pregătirile pentru manşa tur a sfertului de finală cu Ferencvaros, programat pe 7 aprilie, tot în aceeaşi arenă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici