CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea vor mai multe handbaliste din naţionala României

Cele mai importante jucătoare de la echipa naţională au devenit principala ţintă pentru CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea în această perioadă.

197 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea vor mai multe handbaliste din naţionala României

CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea vor mai multe handbaliste din naţionala României

Acestea sunt cerute de aproape toată lumea la formaţiile de top, iar cele două cluburi aflate în bătălia pentru titlu s-au conformat şi au demarat intens negocierile chiar de la sfârşitul anului trecut, potrivit informaţiilor ProSport. De curând au apărut şi primele înţelegeri parate, neconfirmate însă oficial. CSM Bucureşti a mai detensionat atmosfera încărcată după înfrângerea de la Gyor, reuşind să câştige meciul doi din grupele principale ale Ligii Campionilor, scor 32-26 cu Krim Ljubljana. Până la meciul următor cu Thuringer, atenţia se îndreaptă pe piaţa transferurilor. De la campioana României nu a „răsuflat” oficial decât faptul că încearcă să aducă în această perioadă mai multe jucătoare din echipa naţională. Crina Pintea a fost deja ofertată, Denisa Dedu şi Gabriela Perianu sunt la rândul lor pe lista campioanelor. În plus, conform ultimelor informaţii, Laura Chiper este ca şi acontată de CSM Bucureşti din vară, în condiţiile în care Jovanka Radicevic a anunţat deja că pleacă la Buducnost, Nathalie Hagman este la final de contract, iar Aneta Udriştioiu este intens curtată de Dunărea Brăila şi Gloria Bistriţa.

Sigur, principala preocupare a campioanei României rămâne prelungirea contractului Cristinei Neagu. Clubul şi-a exprimat intenţia de a obţine semnătura căpitanului echipei naţionale pentru cel puţin încă două sezoane, Cristina Neagu pare la rândul ei că îşi doreşte să continue la Bucureşti, rămâne ca părţile să tragă o concluzie în privinţa viitorului contract.

Veşti vin şi dinspre Vâlcea, liderul Ligii Naţionale, care ar fi semnat cu alte două fete din prima reprezentativă, Mădălina Zamfirescu şi Ana Maria Dragut, ambele cu momente foarte bune în finala mică a Campionatului European din Franţa. Cele două jucătoare au fost şi pe lista de achiziţii a Coronei Braşov în această iarnă, însă transferurile nu s-au perfectat. Vâlcea a câştigat această bătălie şi s-a lansat la rândul ei pe pistele Gabriela Perianu, Crina Pintea.

CSM Bucureşti şi Vâlcea se află în luptă directă în acest sezon pentru titlul de campioană, iar de curând şi pe piaţa transferurilor. SCM este lider cu 3 puncte avans, dar are şi avantajul victoriei din tur de la Bucureşti, cu 22-19. Meciulk retur a fost programat pentru data de 13 martie.

CSM Bucureşti vs Vâlcea, varianta Oltchim vs Rulmentul în 2005-2006. Echipa mai tare ca buget a transferat aproape toată naţionala, dar echipa mai „mică” a realizat eventul la finalul acelui sezon

Situaţia de moment din handbalul feminin seamănă într-o oarecare măsură cu ce s-a întâmplat în iarna sezonului 2005-2006, după ce România a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial. Atunci, Rulmentul şi Oltchim au început un adevărat spectacol pe piaţa transferurilor, încercând să atragă cât mai multe handbaliste din echipa naţională. Vâlcea a câştigat net acea bătălie, cu 11 transferuri, Steluţa Luca şi Valentina Ardean-Elisei fiind transferate chiar din acea iarnă. Rulmentul avea totuşi să facă „eventul” la finalul sezonului sub comanda Marianei Tîrcă, după o finală memorabilă cu Oltchim în Cupa României la Sibiu, încheiată după prelungiri. Totodată, avea să realizeze transferul Cristinei Neagu, care nu împlinise nici 18 ani la vremea respectivă!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici