CSM Târgovişte, prima victorie în Euroligă

Campioana României la baschet feminin, CSM Târgovişte, aflată în premieră în Euroligă, a obţinut, miercuri, pe teren propriu, prima victorie din competiţie, în faţa rusoaicelor de la Nadejda Orenburg, scor 79-76 (44-41), în cea de-a treia partidă din Grupa B.

236 afișări
Imaginea articolului CSM Târgovişte, prima victorie în Euroligă

CSM Târgovişte, prima victorie în Euroligă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

CSM a debutat excelent, 9-2 (min. 3), obligând adversara să intre la time-out. Rusoaicele au început însă să recupereze din diferenţă, 20-13 (min. 7), pentru ca la prima pauză, tabela să arate avantaj pentru ele, 23-24. Sfertul secund a continut sub dominaţia echipei Nadejda, 33-35 (min. 15), iar când Robbins a adus egalarea, 35-35, tribunele au "explodat". Până la pauza mare, meciul a continuat echilibrat (39-39), cu ambele echipe luptând pentru supremaţie, dar după 20 de minute avantajul era de partea campioanei României, 44-41.

Dominaţia gazdelor a continuat şi în sfertul trei, 52-46 (min. 24) şi 57-53 (min. 27). Înaintea ultimei pauze însă, rusoaicele au revenit periculos, 59-58, anunţând un sfert patru disputat.

Nadejda a tras tare în ultimele 10 minute, a reuşit egalarea, 66-66 (min. 35) şi a şi preluat conducerea în minutul următor, 68-69, obligând CSM Târgovişte să intre la time-out. Campioana României a remontat, 74-71, cu două minute rămase din meci. Rusoaicele au egalat, 74-74, cu o triplă a lui Bonner, când mai erau 90 de secunde, dar Mărginean i-a urmat exemplul, 77-74. Nadejda a intrat la time-out, când mai erau 74 de secunde din meci. Perovanovici a redus, 77-76, apoi CSM a luat time-out, când mai erau 23 de secunde. Babkina a marcat pentru 79-76, a urmat alt time-out luat de rusoaice, care au prelungit atacul ulterior până la o secundă din meci. Currie a reuşit un capac de senzaţie la ultima repunere a adversarelor, iar scorul a rămas neschimbat. 79-76, scor final, prima victorie în Euroligă pentru CSM Târgovişte, dar şi pentru o echipă feminină românească.

Marcatoare:

CSM Târgovişte - Mărginean 18 puncte, Bjelica 15, Robbins 13, Babkina 13, Currie 10, Tikhonenko 6, Miljkovici 2, Matici 2.

Nadejda Orenburg - Montgomery 14 puncte, Tarnane 15, Bonner 13, Perovanovici 11, Danilochkina 10, Sapova 7, Miller 5, Zhedik 1.

În primele două meciuri din grupa B, campioana României s-a înclinat, pe teren propriu, în faţa italiencelor de la Famila Schio, scor 75-76 şi, în deplasare, cu Fenerbahce, scor 48-73.

Aflată în premieră în Euroligă, CSM Târgovişte va avea următorul program în grupa B: UE Sopron-CSM Târgovişte (21 noiembrie), CSM Târgovişte-Arras Pays (28 noiembrie), Good Angels Kosice-CSM Târgovişte (5 decembrie), Famila Schio-CSM Târgovişte (13 decembrie), CSM Târgovişte-Fenerbahce (19 decembrie), Nadejda-CSM Târgovişte (16 ianuarie 2013), CSM Târgovişte-UE Sopron (23 ianuarie), Arras-CSM Târgovişte (30 ianuarie) şi CSM Târgovişte- Good Angels Kosice (6 februarie).

În turul doi al Euroligii se vor califica primele patru clasate în fiecare dintre cele trei grupe, plus încă două echipe de pe locul cinci, cu cea mai bună linie de clasament. Meciurile vor fi eliminatorii, iar câştigătoarele se vor califica în Final 8, alături de echipa organizatoare. Final 8 presupune formarea a două grupe a câte patru echipe. Din acestea, primele două clasate vor juca semifinalele, iar câştigătoarele finala mică şi finala mare a Euroligii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici