CSM Tg. Mureş - CSM Bucureşti, finala naţională de junioare 1 la handbal feminin

CSM Tg. Mureş şi CSM Bucureşti se vor lupta în acest an pentru titlul naţional la categoria junioare 1, în cadrul turneului final de la Turda. Ambele formaţii au câştigat fără emoţii jocurile din semifinale.

183 afișări
Imaginea articolului CSM Tg. Mureş - CSM Bucureşti, finala naţională de junioare 1 la handbal feminin

CSM Tg. Mureş - CSM Bucureşti, finala naţională de junioare 1 la handbal feminin

CSM Bucureşti este deţinătoarea titlului, după ce s-a impus anul trecut cu 28-16. Mai multe componente ale echipei respecticve fac parte şi azi din lotul campioanei en-titre.

CSM Tg. Mureş a ajuns în marea finală fără a beneficia de serviciile principalei vedete Andreea Târşoagă, convocată deja de Ambros Martin şi la naţionala mare. Interul stânga s-a accidentat destul de grav în timpul sezonului, motiv pentru care a ratat şi Golden League cu prima reprezentativă, în luna aprilie. Astfel, în semifinala cu CSM Tg. Mureş - CSŞ2 Bucureşti am ratat şi o confruntare între Andreea Târşoagă vs Andreea Popa, două dintre cele mai valoroase jucătoare ale generaţiei 2000-2001.

După recitalul de vineri cu 23 de goluri, Andreea Popa a fost şi sâmbătă principalul motor val echipei bucureştene, cu 12 goluri, dar nu a fost suficient pentru ca formaţia ardeleană să fie învinsă. Cu o echipă mai bine acoperită pe posturi, CSM Tg. Mureş a impus ritmul şi a câştigat la final cu 28-23. Iar Andreea Târşoagă a fost bine suplinită de o altă componentă a naţionalei de tineret, de Monica Barabaş, autoare a 5 goluri. Nu trebuie omisă nici evoluţia extremei stânga Eva Kerekes – 5 goluri, una dintre cele mai promiţătoare jucătoare prezente la turneul final de la Turda.

Prin prisma brand-urilor de azi din Liga Naţională, CSM Bucureşti vs Corona Braşov a fost derby-ul zilei la Turda. Jocul a semănat în mare măsură cu prima semifinală, cu CSM la conducere şi cu Braşov în permanentă urmărire. Campioana en-titre a condus cu 8 goluri diferenţă la jumătatea reprizei secunde, dar Corona Braşov a reuşit să revină până la final la 3 goluri distanţă, 32-29.

Faptul că mai multe jucătoare de la CSM Bucureşti joacă deja şi la senioare la nivelul Diviziei A a contat mult în această a doua semifinală, experienţa fiind un factor important. La CSM s-au remarcat portarul Andreea Chetaru, interul Patricia Moraru – 11 goluri şi centrul Amalia Coman – 3 goluri, în timp ce la Corona au fost în prim-plan interul dreapta Alicia Gogârlă – 11 goluri şi pivotul Georgiana Olaru – 5 goluri.

Finala mare se dispută duminică, de la ora 12:00, şi merită urmărită pe canalul Youtube al FR de Handbal, pentru că în teren vor fi câteva jucătoare de mare perspectivă, de care foarte probabil vom mai auzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici