Cum explică Ioan Becali plecarea lui Mutu de la Fiorentina

Fostul impresar Ioan Becali a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în Italia, că Adrian Mutu a plecat de la şedinţa de pregătire de miercuri, după ce a aflat că cei din conducerea clubului l-au jignit, numindu-l "cancerul clubului" şi "nenorocit", informează violanews.com.

29 afișări
Imaginea articolului Cum explică Ioan Becali plecarea lui Mutu de la Fiorentina

Cum explică Ioan Becali plecarea lui Mutu de la Fiorentina (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Trebuie să prezentăm versiunea noastră a faptelor. M-a contactat Pantaleo (n.r. - Pantaleo Corvino, director sportiv al clubului Fiorentina) acum câteva zile şi mi-a vorbit despre petrecerea de Crăciun, mi-a spus că oficialii clubului s-au supărat şi că Mutu nu ar mai avea un viitor. Am încercat la Galatasaray, la Dinamo Moscova, la Zenit, însă nu mi s-a spus că nu pot negocia cu cluburi din Italia. În urmă cu câteva zile, am auzit că Cesena dorea un jucător de la Steaua, eu l-am invitat la masă pe preşedintele Igor Campedelli, un prieten de-al meu, şi i-am vorbit despre Mutu. I-am spus că are în continuare fizicul necesar pentru a juca. El mi-a spus că se va gândi şi că să-l anunţ dacă am veşti", a declarat Becali.

"Apoi am venit la Florenţa, am discutat cu Sinişa Mihajlovici, care mi-a vorbit foarte frumos despre Adrian, apoi l-am întâlnit pe director (n.r. Pantaleo Corvino), care mi-a spus că în proporţie de 99,9 la sută poate să plece. Corvino mi-a spus însă că Mutu trebuie să discute cu Della Valle. Doream să discut eu cu cei din familia Della Valle, deoarece jucătorul a încercat de mai multe ori să discute la telefon cu aceştia, însă nu au răspuns. Apoi am auzit cuvinte dure la adresa jucătorului, am auzit că era considerat «cancerul» clubului: era acolo şi preşedintele, nu spun exact de la cine am auzit aceste cuvinte. Apoi mi s-a spus că Mutu nu trebuie să plece în Italia. Eu am vorbit de Cesena. Fiorentina mi-a spus că joacă pentru salvarea de la retrogradare şi că Cesena nu este o soluţie bună", a spus Ioan Becali.

Fostul impresar a menţionat că deşi antrenorul Gheorghe Hagi îl doreşte pe Mutu la Galatasaray, conducerea clubului turc se opune acestui transfer.

"Eu am un nume de respectat, am făcut suficient de mulţi bani, pot să îl duc în România şi în Turcia şi apoi într-un minut pot să îl duc la Cesena. Mi s-a spus apoi că Mutu trebuie considerat în afara echipei. Adrian a plecat din cauza acestor ofense, pentru că l-au făcut «nenorocit». El a regretat că nu le-a spus nimic antrenorului şi colegilor. Mihajlovici vrea să salveze clubul. Mutu, din fericire, are un procurator şi un avocat, îl vom apăra. În fotbal raţiunea este importantă, nu banii"

"Dacă voiam să înşel Fiorentina, era suficient să îl transfer puţin în România şi apoi să îl duc în Italia, nu ar fi fost probleme. Mi-au spus că nu sunt de acord cu un transfer în Italia, după ce eu am vorbit despre oferta de la Cesena. Mutu a decis să plece atunci când a auzit că nu va face parte din echipă şi când a auzit jignirile ce i-au fost aduse. Cred că încă mai poate fi cedat în Italia, am discutat ieri cu Corvino şi mi-a spus că avem cu toţii probleme. Cesena? Igor Campedelli l-a contactat ieri seară pe Mencucci (n.r. - administratorul delegat al clubului Fiorentina, Sandro Mencucci), pentru că Andrea della Valle nu i-a răspuns, l-a contactat ca să fie totul corect, Campedelli îl vrea pe Mutu. Pe lângă Cesena mai este şi Bologna, am fost contactat de antrenorul Alberto Malesani, care îl vrea. O variantă din străinătate? Nu există. Am discutat azi cu cei de la Galatasaray, nu îl vor. Hagi îl vrea, asta e sigur", a precizat Becali.

El a mai afirmat că Cesena îi oferă lui Mutu un contract pe trei ani şi jumătate cu opţiune de prelungire pentru încă unul.

Clubul Fiorentina a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, excluderea jucătorului Adrian Mutu de la antrenamentele şi pregătirea echipei, deoarece acesta a încălcat obligaţiile contractuale.

"Societatea ACF Fiorentina anunţă că a dispus, în conformitate cu punctele 10 şi 11 din articolul 11 al Acordului Colectiv, excluderea imediată a fotbalistului Adrian Mutu de la antrenamente şi de la pregătire, deoarece a încălcat grav obligaţiile contractuale şi a adus daune economice importante clubului, mai întâi spunând că a rupt definitiv raportul cu ACF Fiorentina, iar apoi s-a prezentat la antrenament. ACF Fiorentina va lua măsuri legale împotriva jucătorului pentru a susţine respectul faţă de tricoul Viola, faţă de echipă, suporteri şi societate", se arată în comunicatul grupării toscane.

Mutu s-a prezentat, vineri dimineaţă, la antrenamentele echipei toscane.

Miercuri, site-ul oficial al clubului AC Fiorentina a anunţat, într-un comunicat, că atacantul român Adrian Mutu a părăsit antrenamentul fără să ofere vreo explicaţie şi că, urmare a comportamentului său din ultima perioadă, gruparea va deschide acţiuni în plan sportiv şi civil. Fostul impresar Ioan Becali a declarat ulterior, într-o emisiune televizată, că Mutu a părăsit antrenamentul de miercuri după-amiază al Fiorentinei după ce a aflat că gruparea viola nu îi permite să se transfere la o altă echipă din Italia liber de contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici