Cum se sfătuiau miliardari celebri ai României să păcălească statul. STENOGRAMA pe care o credeau secretă, dată publicităţii

Cazul lui Florian Walter, care a transferat gratis 14 jucători de la "U" Cluj la Petrolul, în 2012, a intrat în atenţia procurorilor DIICOT, iar site-ul numaiu.ro a publicat sâmbătă o stenogramă în care fostul acţionar de la Dinamo discuta cu Gigi Becali despre acest aspect. Patronul vicecampioanei i-a explicat lui Walter cum trebuia să mute jucătorii, fără să intre în atenţia autorităţilor, dar cel în cauza n-a vrut să asculte sfaturile lui Gigi Becali.

1340 afișări
Imaginea articolului Cum se sfătuiau miliardari celebri ai României să păcălească statul. STENOGRAMA pe care o credeau secretă, dată publicităţii

Cum se sfătuiau miliardari celebri ai României să păcălească statul. STENOGRAMA pe care o credeau secretă, dată publicităţii

Becali: Daaa? Alo?
Walter: Alo!!!!
Becali: Daaa!
Walter: Vorbeam cu Horia mă, cu Ivanovici!
Becali: Ia zi mă tată, ce ,ce... Mi-a zis FINU-mi-o, ce s-a întâmplat...nu-ştiu ce...
Walter: Dacă nu te-ai uitat la emisiuni, te las în pace. Ce faci, dormi?
Becali: Da, nu mă, stăteam aşa da mi-a zis FINU, bă naşule ai văzut ce, bă nu-ş ce, ce percheziţii?!!
Walter: Eeeee...Mă acuză acuză ăştia cu transferurile de la U Cluj la Petrolul. DIICOT şi astea...Deci e făcătură mare de tot!!!
Becali: Ce, cum, ce?!!!
Walter: Păi ia pulsul şi sună, şi sună-l pă Horia că am intrat acum pă Horia!!! Paszkany ăsta nu ne lasă în pace...Mai du-te ia şi tu pulsul!
Becali: Păi, de la cine să iau, zi?
Walter: Păi, în primul rând de la emisiune, credeam că ştii, că se....a...no...că ştii, că ai văzut chestia asta, că mă acuză ăştia că am transferat 14 jucători de la U Cluj la Petrolul cu zero bani.
Becali: Şi tu cum i-ai transferat?
Walter: Cu zero bani! Sunt liberi de contract!
Becali: Nu trebuia să faci aşa.
Walter: Păi de ce trebuia să fac mă, altceva. Că de ce?!
Becali: Trebuia să îi transferi şi să te descarci de acolo şi să te încarci în partea ailaltă, datoare Petrolul la tine şi te descarci cu bani de la U Cluj!
Walter: Da băi, da, ai dreptate. Dar legea, ce spune legea!? Pot să o fac cum trebuie, tu când iei un jucător cu 500.000 euro şi după îl dai cu 100.000, cum e ?!
Becali: Băi Walter...
Walter: Sau îl dai cu zero!
Becali: Băi Walter! Tu nu înţelegi că ai greşit?! Ai greşit!
Walter: Bine, nu te mai sun...
Becali: Băi, tu n-ai, tu n-ai...tu moral ai dreptate! Tu, banii tăi, cutare! Dar...
Walter: Păi nu sunt banii mei la U Cluj, băi, păi da ai cui p*** mea erau? Ai Statului?

Florian Walter a preluat "U" Cluj în 2009, când echipa acumulase datorii în valore de două milioane de euro. Emil Boc, prim-ministru la momentul, l-a convins pe Walter să salveze echipa, iar în schimb urma să-i ofere mai multe contracte cu statul. Walter a acceptat, a plătit datoriile clubului, dar Emil Boc nu i-a mai oferit contractele promise. Clasa politică din Ploieşti a profitat şi i-a promis sprijin lui Walter, care şi-a luat jucătorii şi a plecat la Petrolul. Florian Walter a fost trimis în judecată de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi delapidare.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici