Cum va arăta sportul după 15 mai. Cum îşi vor desfăşura cluburile şi sportivii individuali activitatea în epidemie de COVID 19? Institutul de Sănătate Publică face recomandări

  • Sportivii pot începe antrenamentele şi cantonamentele, dar vor trebui să stea izolaţi 14 zile înainte
  • Sportivii vor fi testaţi pentru COVID 19 dacă au simptome
  • Bazele sportive vor avea camere de izolare pentru cei care prezintă simptome ale noului coronavirus
  • Documentele ataşate la finalul articolului
486 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta sportul după 15 mai. Cum îşi vor desfăşura cluburile şi sportivii individuali activitatea în epidemie de COVID 19? Institutul de Sănătate Publică face recomandări

Cum va arăta sportul după 15 mai. Cum îşi vor desfăşura cluburile şi sportivii individuali activitatea în epidemie de COVID 19? Institutul de Sănătate Publică face recomandări

Vin cu veşti bune pentru tine dacă eşti un iubitor al sportului. Cluburile sportive dar şi cei care practică sporturi individuale îşi vor putea reîncepe antrenamentele. Institutul Naţional de Sănătate Publică  vine cu recomandări legat de cum îşi vor desfăşura activitatea sportivii.

 

Care sunt recomandările pentru cluburile sportive?

 

Sportivii, antrenorii, medicii şi terapeuţii vor sta în izolare 14 zile înainte de intrarea în cantonamet. În cazul în care este necesară reluarea imediată a antrenamentelor, sportivii şi fiecare persoană absolut necesară pregătirii sportive vor fi testate RT-PCR pentru COVID-19 şi examinate medical de trei ori: la intrarea în baza de cantonament, în ziua a 7-a şi în ziua a 14-a. Prelevarea probelor se va face în baza de antrenament (fără a părăsi incinta).

Antrenamentele se vor face individual sau în grupuri de maximum 4 persoane.

La ieşirea din izolare, personalul mai sus menţionat va fi testat RT PCR pentru COVID 19, urmând ca doar persoanele care au rezultatul testului negativ şi nu prezintă semne şi simptome să fie admise să intre în bazele de cantonament desemnate.

Înainte de fiecare antrenament se va face un triaj medical.

Sportivii dar şi personalul vor putea fi testaţi oricând pe parcursul cantonamentului dacă apar simptome ale COVID 19.

Se vor crea în baza de antrenament sau în proxima vecinătate două spaţii de izolare de câte o persoană, care să nu comunice nici între ele, nici cu celelalte spaţii definite, pentru persoanele cu simptomatologie COVID 19.

Sportivii nu vor putea face sauna în cantonament.

 

Care sunt recomandările pentru sporturile individuale?

 

INSP a dat şi o listă de sporturi individuale care pt fi practicate, printre ele se numără: aeronautică,  alpinism, atletism o probele de alergare, echitaţie etc. Dar şi pentru sporturile individuale Institul de Sănătate Publică face o serie de recomandări.

Accesul va fi permis numai în funcţie de capacitatea bazei, pentru a evita aglomeraţia, iar spectatorii nu au voie în bazele sportive. . Fiecare bază sportive va avea o camera de izolare pentru cazul în care cineva va prezenta simptome de COVID 19.

Recomandările nu sunt finale urmează să fie revizuite de ministerele cu responsabilităţi de reglementare în domeniile specifice de activitate.

 

 

Recomandari muzee by Mediafax.ro on Scribd

Anexa II Sporturi Individuale by Mediafax.ro on Scribd

Anexa I Cluburi by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici