Cupa Davis: Adrian Ungur l-a învins pe Grega Zemlja. România-Slovenia 2-0

Tenismenul român Adrian Ungur (locul 193 în clasamentul ATP) l-a învins, vineri, la Arad, pe Grega Zemlja (181 ATP), scor 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4, în al doilea meci din Cupa Davis, primul tur al Grupei I, Zona Euro/Africană.

843 afișări
Imaginea articolului Cupa Davis: Adrian Ungur l-a învins pe Grega Zemlja. România-Slovenia 2-0

Cupa Davis: Adrian Ungur l-a învins pe Grega Zemlja (Imagine: Mircea Rosca/ Arhiva Mediafax Foto)

Meciul din Sala Sporturilor ''Victoria'' din Arad a durat 3 ore şi 15 minute. Ungur (31 de ani) a jucat slab în prima parte a meciului şi s-a văzut condus cu 2-0 la seturi. Românul a servit 11 aşi, a comis 3 duble greşeli, iar procentajul primului serviciu a fost 63% (dintre care 77% mingi câştigate). Românul şi-a pierdut de trei ori serviciul în faţa lui Zemlja. Per total, partida a fost una echilibrată, iar slovenul nu a reuşit să câştige deşi a servit 25 de aşi. Adrian Ungur a câştigat 155 de puncte în meci, în timp ce Grega Zemlja şi-a adjudecat 149 de puncte.

În 2016, Adrian Ungur nu a câştigat niciun meci în circuitul ATP.

Tenismenul român Marius Copil (locul 202 în clasamentul ATP) l-a învins, tot vineri, la Arad, pe Blaz Rola (160 ATP), scor 7-5, 6-3, 7-6 (5), în primul meci din Cupa Davis, primul tur al Grupei I, Zona Euro/Africană.

În urma acestor rezultate, România este virtual calificată în turul următor al competiţiei, ţinând cont că în proba de dublu vor juca locul 3 ATP la dublu, Horia Tecău, şi locul 12 în clasamentul ATP la dublu, Florin Mergea. Adversarii sunt Aljaz Radinski, locul 1337 în clasamentul de dublu, şi Tomislav Ternar, care nu figurează în clasamentul de dublu.

Sâmbătă, de la ora 15,00, este programat meciul de dublu, dintre perechile Florin Mergea/Horia Tecău - Aljaz Radinski/Tomislav Ternar, iar duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Adrian Ungur - Blaz Rola şi Marius Copil - Grega Zemlja. Partidele din Cupa Davis se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

România şi Slovenia se confruntă în premieră în Cupa Davis. Învingătoarea acestei întâlniri va evolua împotriva Spaniei, care a câştigat Cupa Davis în 2011 şi a fost finalistă în 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici