STEAUA s-a calificat în finala Cupei României după meciul cu DINAMO, scor 1-1

Formaţia Steaua a terminat la egalitate, joi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1 (1-0), cu echipa Dinamo, în manşa secundă a semifinalelor Cupei României - Timişoreana, şi s-a calificat în finala competiţiei cu scorul general de 6-3.

2614 afișări
Imaginea articolului STEAUA s-a calificat în finala Cupei României după meciul cu DINAMO, scor 1-1

STEAUA s-a calificat în finala Cupei României după meciul cu DINAMO, scor 1-1 (Imagine: Laurentiu Mich/ Arhiva Mediafax Foto)

În tur, la 27 martie, Steaua s-a impus cu scorul de 5-2.

Pe Arena Naţională, golurile au fost marcate de Matei '86 pentru Dinamo şi Tănase '22 pentru Steaua.

1-0: Chipciu i-a pasat lui Tănase în zonă centrală, care a reluat pe lângă Bălgrădean de la 13 metri puţin lateral stânga.

1-1: Acţiune pe partea dreaptă a lui Lazăr, care i-a pasat lui Şerban. Acesta a prelungit până la Matei, care a înscris de la 11 metri pe lângă Tătăruşanu.

Dinamo Bucureşti: Bălgrădean - L. Rus, Durimel, D. Grigore, Grecu - Bărboianu, Boubacar (I. Şerban '68), Filip (Bilinski '52) - V. Lazăr, C. Matei, Rotariu (Ţucudean '61). Antrenor: Flavius Stoican.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Varela (Prepeliţă '54), Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Sânmărtean (Filip '74) - Ad. Popa, Tănase, Pîrvulescu (Piovaccari '58) - Chipciu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Cartonaşe galbene: D. Grigore '29, L. Rus '42, Bărboianu '71 / Pintilii '37, Chipciu '45, Szukala '68.

Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs, ajutat de asistenţii Sebastian Gheorghe şi Ovidiu Artene şi de asistenţii suplimentari Robert Dumitru şi George Găman. Micloş Nagy a fost arbitru de rezervă, iar observatori Augustus Constantin şi Octavian Goga.

Înainte de startul jocului, suporterii celor două echipe au avut coregrafii cu temă predominant muzicală, dinamoviştii prezentând note muzicale în acordurile "Bolero"-ului lui Maurice Ravel, iar steliştii răspunzând cu un banner cu mesajul: "Simfonia vă alină agonia". Fanii echipei Dinamo au afişat un banner imens cu mesajul "În simfonia stadioanelor am fost mereu compozitori, voi asistaţi la operă ca spectatori", ei prezentând şi o coregrafie 3D, cu imaginile a doi câini (unul cântând la vioară şi celălalt la tobă) şi a unor note muzicale, în timp ce pe teren, în una dintre porţi, un grup de opt instrumentişti şi un dirijor au interpretat celebrul "Bolero" al lui Maurice Ravel. În acelaşi timp, suporterii stelişti afişau un banner: "Simfonia vă alină agonia".

Suporterii echipei Dinamo au mai afişat alternativ iniţialele "PCH" şi "FCD" formate din cartoane albe şi roşii, în timp ce pe monitoarele de la stadion era scris "Opera PCH".

Fanii Stelei au afişat o imagine imensă a lui Marius Lăcătuş, cu trei lanţuri în mână de care erau prinşi trei câini, cu următorul mesaj: "Mitologia, îngerii, zeii din cer tremurau când Fiara intra pe teren".

În a doua repriză, fanii dinamovişti au realizat o nouă coregrafie. De această dată, din patru fâşii de pânză, au scris 1997, anul în care au incendiat peluza sud a stadionului din Bulevardul Ghencea. După aceea au afişat o nouă pânză înfăţişându-l pe eroul de desene animate Mutley, care detona o bombă în faţa stadionului Dinamo. Steliştii au replicat: "În '97 v-aţi dat foc, astăzi Mutley face poc".

Suporterii Stelei de la Peluza Sud au afişat şi un banner cu mesajul: "Mafia pariurilor jubilează, DNA-ul când se sesizează?".

La partida de pe Arena Naţională, la care au asistat 38.794 de spectatori, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria asistentului medical Mitică Neagu, care a lucrat 34 de ani la FC Steaua. Neagu a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 67 de ani.

După golul marcat de Tănase în minutul 22, unei fane steliste i s-a făcut rău, aceasta fiind coborâtă din peluză de suporterii "roş-albaştri" şi transportată pe braţe de stewarzi la o ambulanţă aflată în incinta stadionului, unde a primit îngrijiri medicale.

La jocul de joi seară, stelistul Lucian Filip a revenit într-un meci oficial după cinci luni.

Steaua va întâlni în finala Cupei României echipa Astra Giurgiu, care a trecut în semifinale de Petrolul Ploieşti. Finala este programată în data de 23 mai, pe Arena Naţională din Capitală.

Desfăşurarea LIVE TEXT:

Min. 90+3: Fluierul de final al meciului, scor 1-1.

Min. 86: GOOOL Dinamo! 1-1. Cosmin Matei egalează spre finalul meciului.

Min. 82: Tănase execută o lovitură liberă, dar trage pe lângă poartă.

Min. 74: Ultima modificare şi la Steaua. Iese Sânmărtean, intră Lucian Filip.

Min. 73: Ocazie uriaşă pentru Dinamo! Bilinski primeşte în 7 metri de la Valentin Lazăr, dar Tătăruşanu scoate în corner.

Min. 72: Dinamoviştii cer lovittură de 11 metri.

Min. 68: Ultima schimbare la Dinamo. Iese Boubacar, intră Ionuţ Şerban.

Min. 61: A doua schimbare are loc şi la Dinamo. Iese Rotariu şi intră Ţucudean.

Min. 58: A doua schimbare la Steaua. Iese Pîrvulescu, intră Piovaccari.

Min. 56: Mare ocazie pentru Steaua! Chipciu e blocat în zonă centrală. Mingea ajunge la Pârvulescu, iar acesta trimite pe lângă poartă.

Min. 54: Schimbare şi la Steaua. Iese Varela, intră Prepeliţă.

Min. 52: Varela a ieşit pe marginea terenului pentru îngrijiri medicale.

Min. 51: Schimbare la Dinamo. Iese Filip şi intră Bilinski.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45: Pauză. Steaua conduce cu 1-0.

Min 39: O nouă ocazie pentru Steaua. Chipciu centrează, dar este blocat de Bălgrădean.

Min. 36: Lovitură liberă pentru Dinamo. Valentin Lazăr execută, centrarea este respinsă de un fundaş stelist.

Min. 34: Chipciu şutează pe lîngă poartă. Dinamo nu reuşeşte să treacă de centrul terenului.

Min. 29: Fault dur asupra lui Adi Popa. Grigore primeşte cartonaş galben.

Min. 26: După o greşeală a fundaşilor dinamovişti, Sînmărtean trimite din unghi. Grecu scoate de pe linia porţii.

Min. 24: Grecu centrează în careu, Gardoş respinge în corner.

Min. 22: GOOOL STEAUA! Tănase marchează în poarta lui Bălgrădean, după o pasă de la Chipciu.

Min. 20: Chipciu iniţiază un atac. Boubacar se retrage bine şi-l deposedează de minge.

Min. 15: OCAZIE URIAŞĂ a Stelei. Sînmărtean execută lovitură de corner, Bălgrădean respinge greşit, mingea ajunge la Adi Popa, care trimite puţin pe lângă poartă.

Min. 14: Lovitură liberă pentru Steaua.

Min. 11: Varela este faultat.

Min. 9: Corner pentru Dinamo. Respinge Sânmărtean, faultează Adi Popa.

Min. 8: Sînmărtean centrează din lovitură liberă. Varela reia cu capul din poziţie de ofsaid.

Min. 5 Valentin Lazăr atacă la poarta Stelei. Tănase preia şi încearcă un nou atac.

Min. 3: Tănase are o primă acţiune periculoasă, încearcă un atac într-o poziţie bună, dar e blocat. Iese cu mingea în aut de poartă.

Min. 2: Steaua începe în atac, Adi Popa este luat pe sus de dinamovişti.

Min. 1: S-a dat fluierul de start al meciului. Partida a început cu o întârziere de nouă minute.

Moment de reculegere pentru asistentul medical Mitică Neagu, cel mai vechi angajat al clubului FC Steaua, care a murit la 67 de ani, în noaptea de marţi spre miercuri.

Coregrafie în acordurile "Bolero"-ului lui Ravel, înainte de startul meciului Dinamo - Steaua

Suporterii echipelor Dinamo şi Steaua au avut coregrafii cu temă predominant muzicală înainte de startul meciului din semifinalele Cupei, dinamoviştii prezentând note muzicale în acordurile "Bolero"-ului lui Maurice Ravel, iar steliştii răspunzând cu un banner cu mesajul: "Simfonia vă alină agonia".

Fanii echipei Dinamo au afişat un banner imens cu mesajul "În simfonia stadioanelor am fost mereu compozitori, voi asistaţi la operă ca spectatori", ei prezentând şi o coregrafie 3D, cu imaginile a doi câini (unul cântând la vioară şi celălalt la tobă) şi a unor note muzicale, în timp ce pe teren, în una dintre porţi, un grup de opt instrumentişti şi un dirijor au interpretat celebrul "Bolero" al lui Maurice Ravel.

În acelaşi timp, suporterii stelişti afişau un banner: "Simfonia vă alină agonia".

Suporterii echipei Dinamo au mai afişat alternativ iniţialele "PCH" şi "FCD" formate din cartoane albe şi roşii, în timp ce pe monitoarele de la stadion era scris "Opera PCH".

Fanii Stelei au afişat o imagine imensă a lui Marius Lăcătuş, cu trei lanţuri în mână de care erau prinşi trei câini, cu următorul mesaj: "Mitologia, îngerii, zeii din cer tremurau când Fiara intra pe teren".

Echipele de start:

Dinamo Bucureşti: Bălgrădean - L. Rus, Durimel, D. Grigore, Grecu - Bărboianu, Boubacar, Filip - V. Lazăr, C. Matei, Rotariu. Antrenor: Flavius Stoican.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Sânmărtean - Ad. Popa, Tănase, Pîrvulescu - Chipciu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici