Cursa după bani: Din 2023, Formula 1 va introduce un plafon salarial/ Topul celor mai bine plătiţi piloţi

  • Lewis Hamilton şi Michael Schumacher au câte 7 titluri de Formula 1 câştigate
  • Hamilton are 94 de victorii în carieră
  • Din 2023, Formula 1 va introduce un plafon salarial
704 afișări
Imaginea articolului Cursa după bani: Din 2023, Formula 1 va introduce un plafon salarial/ Topul celor mai bine plătiţi piloţi

Cursa după bani

Să conduci o maşină de Formula 1 e o meserie grea şi periculoasă, dar aduce şi extrem de mulţi bani. În 2020, piloţii  din Formula 1 au câştigat zeci de milioane de euro.

 ÎNCASĂRI PILOŢI F1 2020 (sume în euro)

1. Lewis Hamilton (Mercedes) - 63,5 MILIOANE
2. Sebastian Vettel (Ferrari) - 47 MILIOANE
3. Daniel Ricciardo (Renault) – 26 MILIOANE
4. Max Verstappen (Red Bull Racing) – 21 MILIOANE
5. Valtteri Bottas (Mercedes) – 12,5 MILIOANE
6. Charles Leclerc (Ferrari) – 12,5 MILIOANE
7. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) – 8 MILIOANE
8. Carlos Sainz (McLaren) – 6 MILIOANE
9. Sergio Perez (Racing Point) – 5 MILIOANE
10. Esteban Ocon (Renault) – 5 MILIOANE

Nu e de mirare că Lewis Hamilton e pe primul loc. Britanicul vine după cel mai bun an din cariera lui. I-a egalat recordul lui Schumacher pentru cele mai multe titluri câştigate şi a devenit şi pilotul cu cele mai multe victorii în carieră. Hamilton încă nu şi-a prelungit contractul cu Marcedes pentru sezonul următor. Constructorul german i-a pus, însă, pe masă un contract de 44,5 milioane de euro pe sezon.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici