Curtea de Apel a suspendat decizia de faliment a clubului ASA Târgu Mureş

Curtea de Apel Târgu Mureş a admis, luni, ordonanţa prezidenţială formulată de administratorul special Ioan Nucu Man de suspendare a executării sentinţei de intrare în faliment a clubului ASA Târgu Mureş, decisă pe 13 octombrie de Tribunalul Mureş, informează site-ul liga2.ro.

276 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel a suspendat decizia de faliment a clubului ASA Târgu Mureş

Curtea de Apel a suspendat decizia de faliment a clubului ASA Târgu Mureş

Astfel, ASA Târgu Mureş nu se mai află în stare de faliment, de lichidare şi îşi continuă procesul de reorganizare.

Soluţia pe scurt publicată de Curtea de Apel Târgu Mureş este următoarea: "Admite cererea formulată de MAN IOAN NUCU, în calitate de administrator special al debitoarei ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TÂRGU MUREŞ şi, în consecinţă, suspendă executarea Sentinţei nr. 549/13.10.2017 pronunţate Tribunalul Specializat Mureş, în dosarul nr. 165/1371/2016, până la soluţionarea cererii de suspendare formulate odată cu cererea de apel declarată în dosarul menţionat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 30.10.2017".

Odată cu decizia Curţii de Apel Târgu Mureş, s-a suspendat hotărârea de trecere la faliment a ASA Târgu Mureş, societatea este în organizare, iar RTZ&Partners SPRL – Filiala Bistriţa, societatea profesională desemnată de Tribunalul Mureş ca lichidator judiciar, are acum calitatea de administrator judiciar.

"Curtea de Apel Târgu Mureş a admis ordonanţa prezidenţială şi a suspendat afectele judecătorului sindic de trecere la faliment. Practic, societatea este acum în reorganizare şi trebuie să îşi urmeze planul de organizare”, a comentat, pentru Liga2.ro, Claudiu Balog, reprezentantul RTZ&Partners.

Acesta a vorbit şi despre decizia Federaţiei Române de Fotbal de a aştepta răspunsul Curţii de Apel Târgu Mureş înaintea de a lua o decizie împotriva ASA Târgu Mureş: "Odată pronunţată hotărârea nu face decât să constate că ce a făcut federaţia a fost corect. Puneţi-vă în locul celor de la federaţie. Dumneavoastră ce decizie aţi fi luat? Aţi fi omorât clubul înainte să fie mort? Cine ar fi suportat pagubele dacă ar fi eliminat echipa din campionat, cu decizia pronunţată azi de Curte?”, a spus Balog, care speră până în ultima clipă ca fosta vicecampioană a României să găsească un investitor şi să fie salvată de la desfiinţare: ”Societatea a beneficiat întotdeauna de sprijin local, prin firme sau persoane fizice care au ajutat cu sponsorizări clubul. Unul dintre principiile insolvenţei e acela e a respecta dreptul societăţii de a se reorganiza. Şi dacă există o şansă, cât e ea de mică, atunci trebuie să îi ajuţi să se reorganizeze. Datoriile clubului nu sunt atât de mari pe cât par. E nevoie de cineva cu bani, cu suflet, care să iubească fotbalul şi să vină să investească. Clubul are în cont 7 milioane de lei. Ok, sunt sechestraţi de DNA, dar, până la urmă, sunt banii clubului".

Tribunalul Mureş decidea în data de 13 octombrie 2017 ca următorul termen de judecată să fie pe 12 ianuarie 2018. Comisia de Disciplină a FRF dă un verdict miercuri.

Pe 1 noiembrie, Comisia de Disciplină şi Etică a FRF va analiza sesizarea făcută în 23 octombrie de reclamantul Federaţia Română de Fotbal împotriva pârâtului ASA Târgu Mureş. Membrii comisiei vor decide atunci dacă echipa mureşeană va putea continua sau nu în campionat. Cel mai probabil, răspunsul va fi unul pozitiv după verdictul de astăzi al Curţii de Apel Târgu Mureş, notează sursa amintită.

ASA Târgu Mureş a fost eliminată săptămâna trecută din Cupa României, după ce a pierdut cu 4-0 meciul cu echipa de Liga 3 Unirea Slobozia, iar în campionat vine după o înfrângere suferită pe teren propriu, scor 0-1, cu CS Afumaţi. După 14 etape desfăşurate în acest sezon, ASA are 22 de puncte acumulate şi ocupă locul 6 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu CS Mioveni, însă are un golaveraj mai bun.

Sâmbătă, de la ora 12:00, ASA va juca în etapa a 15-a, în deplasare, la Dunărea Călăraşi (locul 2, cu 32 de puncte).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici