Curtea Supremă din Spania confirmă pedeapsa de 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru Messi

Curtea Supremă din Spania a confirmat, miercuri, pedeapsa de 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fotbalistul argentinian Lionel Messi, primită în 2016, pentru fraudă fiscală, informează Marca.

1202 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă din Spania confirmă pedeapsa de 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru Messi

Curtea Supremă din Spania confirmă pedeapsa de 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru Messi

În schimb, pedeapsa pentru tatăl lui Lionel Messi a fost redusă de la 21 de luni la 15 luni.

Lionel Messi şi tatăl său au fost condamnaţi pentru o fraudă de 4,1 milioane de euro, sumă care trebuia să ajungă în conturile fiscului spaniol. Această sumă s-a acumulat în anii 2007, 2008 şi 2009 prin neplata taxelor pe drepturile de imagine ale jucătorului.

Prima sentinţă a fost atacată de avocaţii jucătorului, însă nu a fost schimbată de Curtea Supremă. Se preconizează, însă, că pedeapsele primite de Messi şi tatăl său vor fi suspendate, în condiţiile în care legea din Spania permite acest lucru pentru pedepse mai mici de doi ani.

Între timp, Messi şi tatăl său a returnat statului spaniol suma în cauză.

Messi a fost condamnat la câte şapte luni de închisoare pentru fiecare dintre cele trei capete de acuzare – fraudarea statului în cei trei ani în cauză 2007, 2008, 2009.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici