Cutremur în fotbalul românesc: Rapid a intrat în faliment / Clubul Rapid Bucureşti va face recurs împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti

Cu datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane la fisc, clubul înfiinţat în anul 1923 a intrat în faliment. Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi se poate face recurs în termen de 10 zile, la Curtea de Apel, informează Prosport.

5710 afișări
Imaginea articolului Cutremur în fotbalul românesc: Rapid a intrat în faliment / Clubul Rapid Bucureşti va face recurs împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti

Cutremur în fotbalul românesc. Rapid a intrat în faliment. Vezi decizia Tribunalului Bucureşti! (Imagine: Toni Salabasev/ Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a decis luni intrarea în faliment a Rapidului, o decizie care în profunzimea ei nu surprinde foarte mult. ProSport a scris în ultimele săptămâni despre datoriile de peste 18 milioane de lei ale clubului şi cum foşti antrenori, jucători şi furnizori s-au considerat furaţi şi au cerut falimentul în instanţă. După mai multe termene, Tribunalul Bucureşti a dat luni verdictul: falimentul. Pe cât de dur, pe atât de previzibil.

Decizia dată de Tribunalul Bucureşti:

Solutia pe scurt: HOT În temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art 107 alin 2 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii.

Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

Citeşte continuarea pe Prosport.

După ce Tribunalul Bucureşti a pronunţat falimentul clubului Rapid Bucureşti, oficialii clubului au anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că vor ataca cu recurs decizia magistraţilor, menţionând că datoriile sunt plătite la zi, conform planului de reorganizare.

"Comunicat de presă

Ca urmare a deciziei luate de Tribunalul Bucureşti în data de 13.06.2016, prin care se dispune intrarea în faliment a Fotbal Club Rapid Bucureşti doreşte să clarifice câteva aspecte evidenţiate în mass media şi nu numai.

RAPID ÎN FALIMENT ŞI ÎN LIGA A 4-a FALS!

Hotărârea pronunţată în şedinţa Tribunalului Bucureşti în data de 13.06.2016 este una intermediară, ce poate fi atacată, iar avocaţii ce ne reprezintă vor înainta recursul în termenul afişat de instanţă, folosind toate "armele" pentru a o anula. Avem toate motivele să credem că această primă decizie a fost luată prea repede şi este o eroare! În primul rând, clubul are aprobat un plan de reorganizare bine pus la punct (valabil până în aprilie 2017), pe care l-a respectat şi, da, putem afirma fără frică faptul că în ceea ce priveşte acest plan, suntem cu plăţile datoriilor la zi!
Mai mult, FC Rapid a prezentat dovezi concrete care confirmă faptul că putem asigura bugetul necesar în anul competiţional 2016-2017, iar respectarea planului de reorganizare nu va fi afectat cu nimic.

Drept urmare suntem convinşi că Instanţa Superioară va reanaliza şi va reveni asupra hotărârii luate pronunţând la următorul termen o decizie favorabilă!

Cel mai important, vă informăm că FC Rapid Bucureşti îşi va continua activitatea fără a fi afectat de această primă decizie a instanţei!

Fotbal Club Rapid"

Tribunalul Bucureşti a decis luni intrarea în faliment a Rapidului după ce clubul a acumulat datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane la fisc. Decizia pronunţată astăzi de către judecători poate fi atacată cu recurs în termen de 7 zile, la Curtea de Apel. Clubul a intrat în insolvenţă în anul 2012

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici