Dan Petrescu şi-a reziliat contractul cu Unirea Urziceni

Directorul general al clubului Unirea Urziceni, Felix Grigore, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că tehnicianul Dan Petrescu şi-a reziliat, sâmbătă, contractul cu gruparea ialomiţeană.

20 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu şi-a reziliat contractul cu Unirea Urziceni

Dan Petrescu şi-a reziliat contractul cu Unirea Urziceni (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Am reziliat contractul de comun acord cu Dan Petrescu. Urmează să semnăm actele luni, dar s-a ajuns la această decizie după o discuţie cu el", a spus Grigore.

Oficialul Unirii Urziceni a afirmat că încă nu s-a stabilit cine va fi viitorul antrenor al campioanei României.

Dan Petrescu şi-a început cariera de antrenor principal în divizia secundă, la Sportul Studenţesc, în ediţia 2003-2004. A urcat în prima ligă, la Rapid Bucureşti, unde nu a rezistat decât şase etape. A revenit la Sportul Studenţesc, pe care a condus-o în ediţia 2004-2005 a Ligii I.

La începutul anului 2006, Petrescu a plecat în străinătate, pe banca tehnică a grupării poloneze Wisla Cracovia (2005-2006), unde nu a reuşit să îndeplinească obiectivul clubului, câştigarea campionatului. După ce a pierdut manşa întâi din primul tur al Cupei UEFA, ediţia 2006-2007, scor 0-1 în faţa grecilor de la Iraklis Salonic, Dan Petrescu a fost demis şi s-a întors în ţară.

În aceeaşi lună, septembrie 2006, Petrescu a preluat conducerea nou-promovatei Unirea Urziceni. Formaţia ialomiţeană a ajuns în finala Cupei României ediţia 2007-2008, calificându-se, astfel, în Cupa UEFA, unde a fost eliminată, în primul tur, de Hamburger SV.

Dan Petrescu a câştigat cu Unirea Urziceni campionatul în ediţia 2008-2009, intrând în Liga Campionilor. A terminat pe locul al treilea în grupa F a ediţiei 2009-2010, în urma echipelor FC Sevilla şi VfB Stuttgart, dar în faţa scoţienilor de la Glasgow Rangers, Unirea urmând, astfel, să joace în 16-imile Ligii Europa, împotriva grupării engleze FC Liverpool.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici