Danemarca - România 1-1, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018/ Ciprian Deac: Echipa naţională are viitor cu domnul Contra

Naţionala României a jucat duminică ultima partidă din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia din 2018, la Copenhaga, în compania Danemarcei. Meciul a fost doar unul de palmares, după ce "tricolorii" au pierdut orice şansă de calificare încă din runda a şaptea a campaniei. Partida s-a încheiat 1-1, iar România încheie campania de calificare pe locul 4 în grupă.

5304 afișări
Imaginea articolului Danemarca - România 1-1, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018/ Ciprian Deac: Echipa naţională are viitor cu domnul Contra

Danemarca - România 1-1, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018

Au marcat: Eriksen 59' / Deac 88'.

1-0: Eriksen a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă. Ganea l-a faultat pe Bendtner în careu.

1-1: Centrarea lui Bancu îl găseşte bine pe Ţucudean, în careu, care preia, trage, însă mingea este deviată de apărarea danezilor şi ajunge la Deac, care împinge mingea în plasă!

România: Tătăruşanu - Bălaşa, Chiricheş, Grigore, Ganea - Hoban, Stanciu - Deac, Băluţă (Ţucudean 83'), Budescu (Bancu 66') - Andone (Keşeru 70'). Antrenor: Cosmin Contra.

Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Durmisi - Kvist, Delaney - Eriksen - Poulsen (Schone 83'), Bendtner (Dolberg 70'), Sisto. Antrenor: Aleksandr Borodyuk.

Cartonaşe galbene: Kjaer 72' / Băluţă 12', Budescu 50', Tătăruşanu 54', Stanciu 61'.

Cartonaşe roşii: Ganea 63'.

Arbitri: Deniz Aytekin (central), Guido Kleve şi Markus Haeckler (asistenţi) şi Marco Fritz (rezervă).

Stadion: "Parken" - Copenhaga.

Marcatorul golului de 1-1 în meciul cu Danemarca, Ciprian Deac, a spus că echipa naţională va arăta bine sub comanda lui Cosmin Contra.

"Am avut un om în minus aproape o repriză. Nu mă consider aşa bătrân, cred că mai pot juca câţiva ani la un nivel foarte bun. O să vă săturaţi de mine! A fost un meci de luptă, toţi băieţii s-au dăruit. Nu le-am lăsat spaţii. Nu prea am avut forţă în ofensivă. Mă bucur că am fost acolo şi am marcat.

Echipa naţională are viitor cu domnul Contra. O să vedeţi că echipa naţională e pe drumul cel bun. Mă bucur pentru primul meu gol înscris în echipa naţională. A venit un nou selecţioner, iar echipa va arăta din ce în ce mai bine. Mă bucur ca va veni şi Adi Mutu aici. E un om de fotbal, înţelege foarte bine ce se întâmplă aici.

Liga 1 a început să crească. Majoritatea echipelor au început să investească, suntem pe drumul cel bun", a declarat Cirpian Deac la finalul meciului cu Danemarca.

Pentru mijlocaşul legitimat la CFR Cluj a fost primul gol înscris în echipa naţională. România a terminat campania de calificare la Campionatul Mondial pe poziţia a patra, cu 13 puncte.

---------------------------------------------------

Dacă pentru noi confruntarea de la Copenhaga nu are mize foarte mari, pentru danezi meciul este extrem de important. În acest moment, Danemarca se află pe locul secund al grupei, cu 19 puncte. Lider este Polonia, cu 22 de puncte, iar pe locul trei este Muntenegru, cu 16 puncte. Polonia şi Muntenegru se întâlnesc în meci direct tot în această seară, astfel că danezii îşi joacă prezenţa la Mondial în meciul cu elevii lui Contra, scrie Prosport.

LIVE BLOG Prosport

Noul selecţioner al României a debutat cu o victorie, 3-1 cu Kazahstan, în runda precedentă şi are o revanşă istorică de luat. Cea mai grea înfrângere a României într-un meci cu Danemarca s-a consumat în 2003, meci pe care nordicii l-au câştigat cu 5-2 la Bucureşti, iar Contra a marcat un autogol.

Cosmin Contra are patru indisponibili pentru partida cu danezii. Pintilii şi Grozav s-au accidentat, iar Benzar şi Chipciu sunt suspendaţi. Vlad Chiricheş a resimţit din nou probleme la umăr, însă căpitanul naţionalei a dat asigurări că nu este nimic foarte grav şi ar putea juca. La fel ca pe vremea când o antrena pe Dinamo, Contra se confruntă cu problema numărul 10: nimeni nu doreşte să preia acest tricou la naţională. La Dinamo, tricoul cu numărul 10 a rămas 'liber' după plecarea lui Albin

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici