Video Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep, despre una dintre marile probleme din tenis: Accepta foarte greu înfrângerile. Îi era ruşine

Simona Halep e noua campioană de la Wimbledon 2019, deţinătoare a trofeului Roland Garros 2018 şi fost lider mondial, dar nimic nu ar fi fost posibil fără Darren Cahill, care a înţeles cum să gestioneze relaţia cu eleva sa.

3366 afișări

Dezvăluirea a fost făcută de Daniel Dobre, actualul antrenor al Simonei, care a vorbit despre una dintre marile probleme din tenis. Omul care i-a fost alături din martie 2019 susţine că partea mentală contează mult într-un meci, dar şi pe termen scurt, mediu şi lung. De-a lungul timpului, Halep a învăţat să-şi gestioneze emoţiile: "Simona a jucat tenis bine de mai mulţi ani. S-a schimbat mult din punct de vedere al experienţei, al trăirilor pe care le are, al gestionării momentelor dificile, al acceptării înfrângerii. Accepta greu înfrângerile înainte", a declarat Dobre la Marius Tucă Show (Mediafax.ro).

Apoi, Dobre a detaliat: "Vă spun un lucru şi o spun din trăirile mele. Şi eu am jucat, dar la un nivel mult mai mic. Ruşinea! Ruşinea de a pierde! Joci, ai mingea cum a fost la Madrid când a lovit-o mingea cu Bertens. Râde lumea de tine, în altă parte tu râzi de alţii. Unii zic: 'Haide, mă! Eşti aşa de prost? Ruşinea! Cum să fii eliminat în primul tur?' Pleci cu anumite automatisme de comportament. La Simona nu se pune problema, pentru că nu i s-a întâmplat în familie, dar în jurul tău ajung aceste lucruri. Cred că s-a schimbat mult. Darren reuşit să schimbe, a făcut asta prin felul lui de a fi. El spunea: 'Ai pierdut, care e problema?'".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici