Daniel Florea, noul antrenor principal al echipei Oţelul Galaţi

Daniel Florea a devenit noul antrenor principal al echipei de fotbal Oţelul Galaţi, în locul lui Florin Marin, el stabilindu-şi ca obiectiv promovarea din primul an în Liga I, în timp ce team-managerul Cristian Munteanu a preluat prerogativele lui Ovidiu Burcă.

278 afișări
Imaginea articolului Daniel Florea, noul antrenor principal al echipei Oţelul Galaţi

Daniel Florea, noul antrenor principal al echipei Oţelul Galaţi

"Sunt onorat pentru că mi-am dorit într-adevăr să ajung antrenor principal. Am venit ca jucător la Oţelul, la 17 ani, şi-mi doream să ajung tot aici antrenor. Sunt onorat că au avut încredere în mine, îmi doresc să fac o echipă competitivă, să avem rezultate şi să putem promova din primul an. Ştiu că trecem printr-o perioadă dificilă la club, dar sper să aducem jucători la echipă şi să facem o echipă competitivă", a declarat Daniel Florea.

El a mai afirmat, în acest sens, că este nevoie de şase-şapte jucători cu experienţă pentru a putea promova echipa, dar team-managerul Cristian Munteanu a spus că pentru acest lucru clubului îi trebuie un buget între 800.000 şi 1.000.000 de euro. "Nu avem aceşti bani, avem promisiuni. Noi sperăm ca prin rezultate să atragem şi sponsori. În acest moment clubul trăieşte după banii care s-au încasat pe Tudorie de la Steaua, dar am speranţe că dacă începem bine campionatul să determinăm patronatul sau alţi sponsori să completeze bugetul", a spus Munteanu.

Cristian Munteanu a mai spus că speră ca administraţia combinatului ArcelorMittal Galaţi să lase echipa să joace pe Stadionul Oţelul. "S-a solicitat să jucăm la Slobozia, dar am făcut şi o adresă către Primăria Galaţi pentru Stadionul Dunărea, care are însă un gazon foarte prost", a mai afirmat Munteanu.

Pe de altă parte, Munteanu a anunţat că a preluat prerogativele lui Ovidiu Burcă de director sportiv şi a spus despre Florea că va antrena Oţelul într-o perioadă dificilă. "Eu am preluat şi prerogativele lui Ovidiu Burcă de director sportiv şi împreună cu administratorul special Vlad Răpişcă am hotărât ca noul noul antrenor al Oţelului Galaţi să fie Daniel Florea, un fost jucător cu performanţe foarte importante în fotbalul românesc. Are şansa de a antrena Oţelul, din păcate într-un moment greu al echipei noastre, dar oamenii de caracter, oamenii puternici nu se dau la o parte când lucrurile merg greu la o echipă", a declarat Munteanu.

Clubul de fotbal Oţelul Galaţi se află în insolvenţă, iar dacă planul de reorganizare judiciară nu va fi aprobat, va intra în faliment. Pe de altă parte, anul acesta, la sfârşitul sezonului competiţional, echipa de fotbal a retrogradat pentru prima oară din 1991. În plus, echipa ar urma să joace meciurile din liga secundă la Slobozia pentru că a fost evacuată de pe stadionul Oţelul din cauza datoriilor pe care le are de achitat către combinatul siderurgic ArcelorMittal, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, reprezentând chiria din ultima perioadă pentru stadion şi pentru fostul sediu adminstrativ.

Echipa Oţelul Galaţi are probleme şi în ceea ce priveşte stadionul pe care îşi efectuează antrenamentele. Astfel, jucătorii se antrenează în prezent pe o jumătate a terenului de fotbal al stadionului "Zoltan David", după ce unei persoane fizice i s-a retrocedat o parte din terenul de sport şi din tribună, persoană care şi-a delimitat proprietatea cu un gard.

Echipa gălăţeană a fost campioana României în sezonul 2010/2011, în acelaşi sezon câştigând şi Supercupa. De asemenea, formaţia din Galaţi a câştigat Cupa UEFA Intertoto în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici