Daniel Wanjiru, câştigător al Maratonului de la Londra a fost suspendat pentru dopaj

  • Daniel Wanjiru, câştigătorul Maratonului de la Londra din 2017, a primit interdicţie de a participa la competiţii de atletism până în 2023 pentru dopaj.
  • Wanjiru a fost suspendat provizoriu în aprilie, dar a respins acuzaţia şi a făcut apel la tribunal.
  • Unitatea de Integritate Atletică (AIU) a confirmat acum interdicţia tânărului de 28 de ani, care este în vigoare până la 8 decembrie 2023.
203 afișări
Imaginea articolului Daniel Wanjiru, câştigător al Maratonului de la Londra a fost suspendat pentru dopaj

Apărarea lui Wanjiru a declarat că este „dezamăgită” de decizie şi va examina un recurs prin Curtea de Arbitraj pentru Sport, relatează BBC.

"Experţii noştri au oferit o explicaţie validă pentru valoarea anormală din sângelui şi au demonstrat cât de puţin probabil şi nerealist a fost scenariul de dopaj - aşa cum este prezentat de World Athletics -", ​​se adaugă în declaraţie.

Detaliile publicate de AIU au prezentat nivelurile ale celulelor roşii din sânge care nu aveau „explicaţii fiziologice”.

Atletul a fost testat de 16 ori între aprilie 2017 şi 2019. În al 14-lea test - pe 9 martie 2019 - a prezentat niveluri ridicate.

S-a ajuns la concluzia că schimbarea nivelurilor dintre teste nu ar putea fi „explicată prin nicio altă cauză decât manipularea sângelui”.

Grupul a declarat că este "foarte probabil" că a fost utilizată o substanţă sau o metodă interzisă.

Wanjiru a câştigat maratonul de la Amsterdam din 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici