Daniil Medvedev l-a învins pe Novak Djokovic şi a câştigat titlul la US Open 2021. Sârbul a ratat Marele Şlem

  • Daniil Medvedev a câştigat finala de duminică noapte în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4, 6-4, stricându-i petrecerea lui Nole, care visa la titlul 21 şi la Marele Şlem.
  • Rusul a triumfat în premieră într-o finală majoră, a treia jucată, după ce a pierdut titlul la US Open (2019) şi la Australian Open (2021).
  • 5-3 pentru Djokovic era scorul duelurilor directe cu rusul Medvedev, înaintea duelului de la New York
643 afișări
Imaginea articolului Daniil Medvedev l-a învins pe Novak Djokovic şi a câştigat titlul la US Open 2021. Sârbul a ratat Marele Şlem

Daniil Medvedev l-a învins pe Novak Djokovic şi a câştigat titlul la US Open 2021. Sârbul a ratat Marele Şlem

Liderul mondial Novak Djokovici a cedat în 3 seturi marea finală de la US Open, ratând şansa de a face Marele Şlem (toate cele 4 turnee mari câştigate în acelaşi sezon), după ce ratase Golden Slam-ul (n-a cucerit titlul olimpic). Sârbul a pierdut meciul cu rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) fără să emită pretenţii la victorie.

„Voi juca acest meci ca şi cum ar fi ultimul al carierei”, promitea Nole, înaintea finalei. Sârbul nu s-a ţinut de cuvânt. A intrat moale în meci, semn al epuizării fizice din semifinala intensă avută cu germanul Alexander Zverev, partidă câştigată de numărul 1 ATP în 5 seturi.

”Nole” rămâne cu 20 de titluri de Mare Şlem în carieră, la egalitate cu elveţianul Federer şi cu spaniolul Nadal, dar este socotit cel mai titrat jucător de tenis din istorie, dacă ţinem cont de cifre.

Sârbul are palmares pozitiv cu cei doi mari rivali ai săi, deşi este cel mai tânăr din toţi. Djokovic, 34 de ani, îl conduce cu 30-28 pe spaniolul Rafael Nadal, 35 de ani, la confruntările directe cu 30-28. Iar pe Roger Federer, 40 de ani, îl conduce cu 27-23 la meciurile directe. Aşadar, în orice ierarhie, Nole domină. Ar fi trecut în faţă la trofeele de Mare Şlem, dacă ar fi învins la US Open, unde Federer şi Nadal au absentat.

Legăturile cu România? La 17 ani, a venit la Openul României de la Bucureşti. Iar în perioada junioratului, a stat în cameră cu Victor Ioniţă. Cei doi s-au revăzut pe când românul o antrena pe Simona Halep şi o însoţea la marile turnee. Nole l-a recunoscut de îndată pe Victor şi, de cum l-a zărit, a început să fredoneze melodia „Dragostea din tei”, a povestit chiar Ioniţă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici