Darren Cahill: Alex Zverev îi poate detrona pe Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic

Darren Cahill (53 de ani) crede că Alexander Zverev (21 de ani) e singurul jucător capabil să spargă era dominată de Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic şi să-i învingă pe cei trei granzi înainte ca aceştia să se retragă.

346 afișări
Imaginea articolului Darren Cahill: Alex Zverev îi poate detrona pe Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic

Darren Cahill: Alex Zverev îi poate detrona pe Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic

De-a lungul ultimilor ani, lumea tenisului masculin a intrat într-o dezbatere aprinsă plecând de la incapacitatea jucătorilor tineri de a se bate de la egal la egal cu monştrii sacri numiţi Federer, Nadal şi Djokovic. Rând pe rând, Dimitrov, Thiem sau Zverev au primit statutul de lideri ai noii generaţii care trebuie să se ridice deasupra celei vechi, dar, până acum, nici unul nu a reuşit ceva măreţ. Lucrurile s-ar putea schimba, susţine Darren Cahill, care crede că tânărul neamţ Alex Zverev e omul care poate face cel mai uşor tranziţia către statutul de superstar care să oprească o dominaţie de un deceniu şi jumătate: "Un singur jucător e capabil să-i detroneze pe cei trei: Alex Zverev! Are probleme la turneele de Grand Slam, dar la nivel de Masters 1000 a fost incredibil. E singurul care-i poate depăşi", a declarat Cahill despre Zverev, care se laudă, până la 21 de ani, a câştigat zece turnee, printre care Turneul Campionilor din 2018 şi trei titluri de Masters (Madrid 2018, Montreal şi Roma 2017), 16,2 milioane de dolari din tenis şi a ajuns până pe locul 3 ATP.

"Trebuie să aştepte ca Federer, Nadal şi Djokovic să se retragă"

Fin cunoscător al circuitului masculin, Cahill e de părere că actuala generaţie trebuie, mai întâi, să aştepte retragerea granzilor care, în ultimii 15 ani, au ratat doar opt trofee de Grand Slam (Şase câştigate de Murray şi Wawrinka, unul de Cilic, altul de Del Potro): "Cred că sunt o mulţimie de jucători tineri care vor câştiga turnee majore în următorii cinci sau zece ani. Dar, încă, trebuie să aştepte ca Federer, Nadal şi Djokovic să se retragă. Şi trebuie să aştepte mai mult după Djokovic, pentru că e ceva mai tânăr. Cu Rafa şi Roger încă capabili să facă ce fac...suntem într-o epocă de aur! Nu cred că am mai văzut-o înainte şi nu cred că o vom mai vedea din nou, dominarea celor trei în ultimii 15 ani a fost remarcabil", a mai punctat fostul antrenor al Simonei Halep.

Alex Zverev, 'programat' să ajungă superstar

Provenit dintr-o familie de sportivi, Zverev a avut marele noroc ca fratele său, Mischa (31 de ani, 75 ATP) să practice tenis de performanţă, iar detaliul l-a ajutat foarte mult în viitoarea carieră de jucător profesionist. Un copil de doar câţiva ani, Zverev putea fi văzut cum împrăştie mingile pe terenurile pe care fratele său se antrena şi, încă de la o vârstă mică, îl uimea pe Victor Hănescu prin energia sa: "Eu îl cunosc pe Zverev de când avea 8-9 ani. Eu jucam turnee challenger, venea cu fratele lui (n. red - Mischa Zverev) şi îl vedeam pe copilul ăsta blond de 8-9 ani toată ziua pe la teren. Dormea pe bănci pe acolo, se juca cum putea, părinţii erau cu celălalt frate. Ziceam 'Doamne, ce face copilul ăsta pe aici?'. Şi acum să-l văd că e printre cei mai buni jucători din lume...L-am văzut cum se pregăteşte fizic, ce preparatori fizici are. Vorbim despre nişte specialişti care l-au luat copil şi în câţiva ani l-au făcut excepţional fizic. Lucruri care nu se văd, aspecte care contează. Oameni, echipă, părinţii lui au fost jucători, cunosc sistemul", a spus Hănescu, la ProSport Live, despre câştigătorul Turneului Campionilor din 2018.

Care este marele avantaj al copilului blond care a crescut şi s-a transformat într-o sperietoare pentru granzi? Răspunde acelaşi Hănescu: "Are o uşurinţă de a juca, de a lovi mingea, are acel talent care face diferenţa. De aia este acolo, pentru că are ceva special. Poate nu a ajuns la acea maturitate sau nu e de nivelul lui Federer, dar este relaxat, este pregătit foarte bine", susţine Victor, care ştie direcţia în care merge tenisul masculin mondial: "Şi eu mă uitam, mă gândea, parcă nu mai văd jocul ăla de tenis în care să vezi scurte, schimbări de ritm, eleganţă, fluiditate. Totul a devenit muncă şi pregătire. Îl luăm, îi facem loviturile, îl pregătim fizic şi îl facem campion. Deja sunt bani mulţi în joc, ştii ce trebuie să facă pentru a duce un sportiv spre performanţă. Dacă are şi calităţi şi e talentat, deja e o reuşită".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici