Datorii de 78 de milioane de lei la FC Dinamo 1948, potrivit tabelului preliminar de creanţe

Tabelul preliminar de creanţe al societăţii FC Dinamo 1948, aflată în insolvenţă şi care administrează clubul de fotbal, a relevat datorii de 78 de milioane de lei, dintre care 20 de milioane către Ministerul Finanţelor, 18 milioane către firma Ideal Rezidenţial şi 14 milioane către Ionuţ Negoiţă.

169 afișări
Imaginea articolului Datorii de 78 de milioane de lei la FC Dinamo 1948, potrivit tabelului preliminar de creanţe

Datorii de 78 de milioane de lei la FC Dinamo 1948, potrivit tabelului preliminar de creanţe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Printre acţionarii societăţii Ideal Rezidenţial SRL se numără părinţii lui Ionuţ Negoiţă, Ilie şi Lidia Negoiţă.

"Totalul creanţelor societăţii este 78.033.905 lei (n.r. - aproximativ 17,5 milioane de euro). Primii trei creditori sunt Ministerul Finanţelor, cu aproximativ 20 de milioane de lei, Ideal Rezidenţial, cu aproape 18 milioane de lei, şi domnul Negoiţă (n.r. - acţionarul majoriar al clubului), cu aproape 14 milioane de lei. Acesta ar fi un Top 3 al tabelului. Salariaţii au creanţe totale de 993.000 de lei, aici fiind incluşi personalul tesa şi jucătorii", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, adminstratorul judicar Andrei Cătălin Dascălu.

TITLURILE ZILEI

Întrebat dacă foştii acţionari se răgesc în tabelul creditorilor, Dascălu a răspuns: "Ca nume, în mod direct, foştii acţionari nu se regăsesc în tabel, dar ca societăţi îmi este greu să spun dacă sunt sau nu."

Administratorul judiciar a precizat că 40 la sută dintre creditorii notificaţi nu s-au înscris la masa credală. "Ca număr, creditorii sunt până în 55, iar 40 la sută dintre cei care au fost notificaţi nu au formulat cereri pentru înscriere la masa credală", a spus Dascălu.

El a menţionat că prima Adunare Generală a creditorilor va avea loc la 25 august. "Prima Adunare Generală a creditorilor va fi pe 25 august. Astăzi tabelul a fost transmis spre publicare la instanţă. Următorul pas este Adunarea Generală a creditorilor, apoi tabelul definitiv al creditorilor, pe 2 septembrie şi termenul de procedură, pe 10 septembrie", a spus Dascălu.

Întrebat când preconizează că Dinamo ar putea ieşi din insolvenţă, Dascălu a declarat că este greu de dat un termen. "Este prematură o astfel de estimare, eu sper într-un plan de reorganizare cât mai rapid propus şi aprobat, un termen real posibil pentru un plan aprobat de creditori şi conform termenelor stabilite de instanţă ar fi undeva la jumătatea lunii octombrie sau la sfârşitul lunii octombrie. Eu cred că am putea avea acest plan propus în termen."

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat la 13 mai, la Tribunalul Bucureşti.

FC Dinamo este al şaselea club de Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui.

Actualul proprietar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a explicat, la 14 mai, într-o scrisoare deschisă, că "deceniul criminal" şi datoriile acumulate în perioada în care clubul a fost în propietatea foştilor acţionari au condus la decizia de a solicita intrarea în insolvenţă a societăţii.

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a devenit majoritar la Dinamo, în luna martie 2013, după ce a preluat acţiunile deţinute de Nicolae Badea şi pe cele ale lui Dragoş Săvulescu. El deţine aproape 93 la sută din acţiuni, ceilalţi proprietari fiind Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, cu 7 la sută, şi Cornel Dinu, cu 0,03 la sută.

Negoiţă a devenit acţionar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea.

Echipa de fotbal Dinamo Bucureşti a fost înfiinţată în urmă cu 66 de ani, în mai 1948.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici