David Cameron şi Angela Merkel ar putea urmări împreună meciul Anglia-Germania, de la CM

Premierul britanic David Cameron a declarat, vineri, că va încerca să urmărească împreună cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, meciul dintre echipele naţionale ale Angliei şi Germaniei, programat duminică, în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

24 afișări
Imaginea articolului David Cameron şi Angela Merkel ar putea urmări împreună meciul Anglia-Germania, de la CM

David Cameron şi Angela Merkel ar putea urmări împreună meciul Anglia-Germania, de la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom încerca să vedem acest meci împreună. Voi încerca să nu mă cert cu Angela Merkel în timpul loviturilor de la 11 metri. Vom vedea", a declarat David Cameron, care participă, alături de cancelarul german, la summitul G8 de la Huntsville (Canada).

Partida dintre cele două echipe va avea loc duminică, de la ora 14.00 GMT (17.00, ora României), în plină şedinţă a summitului G20, care reuneşte principalele ţări bogate şi emergente şi care urmează să se desfăşoare la Toronto în perioada 26-27 iunie.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în semifinalele Cupei Mondiale din 1990, când englezii au fost învinşi la penaltiuri.

"Tot ceea ce-mi doresc este ca Anglia să câştige", a răspuns Cameron atunci când a fost rugat să dea un pronostic.

Şeful Guvernului britanic a dezvăluit, de asemenea, că omologul său italian, Silvio Berlusconi, va susţine în continuare echipa Angliei, după ce Italia a fost eliminată din competiţie. "I-am spus lui Berlusconi că îmi pare rău că Italia a părăsit competiţia, însă acum îl revendică pe antrenorul Angliei, italianul Fabio Capello, ca pe unul de-al lui. Acum va susţine Anglia, deci am câştigat un suporter", a mai spus Cameron.

Pe de altă parte, Angela Merkel le-a declarat jurnaliştilor cu care călătoreşte că va încerca să urmărească meciul. "Cred că avem şanse să câştigăm în faţa Angliei, însă este o adevărată provocare", a precizat cancelarul Germaniei.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici